Κάντε την επίσκεψη με το παιδί στον οδοντίατρο πιο εύκολη

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016
418776b9_edit_img_front_page_image_file_2902451_1444930593_mainnlXqZb.fbshare.jpg

Ο οδοντίατρος μπορεί για πολλούς να αποτελεί έναν εφιάλτη αφού κανείς δεν αντέχει ούτε τον ήχο από τον τροχό, ούτε το φως πάνω από την καρέκλα. Τι συμβαίνει όμως όταν πρέπει να το κάνουμε αυτό με τα παιδιά μας; Σκεφτείτε λίγο τα παρακάτω tips και η καθιερωμένη επίσκεψη του μικρού σας στον οδοντίατρο μπορεί να μην είναι και τόσο χάλια!

  • Βρείτε τον σωστό οδοντίατρο. Είναι βασικό το ιατρείο αλλά και ο γιατρός να είναι έτοιμοι να δεχθούν ένα παιδί. Πολλά ιατρεία έχουν χώρους ειδικά διαμορφωμένους για παιδιά, αφού το ψυχρό, κλασσικό οδοντιατρείο μπορεί να τα κάνει να νιώθουν άβολα.
  • Δεν χρειάζεται να κάνετε ολόκληρο θέμα για την επίσκεψη στον οδοντίατρο. Εξηγήστε απλά στο παιδί ότι πρέπει να πλύνει τα δόντια του –ίσως το να το κάνετε μαζί θα βοηθήσει- και ότι θα πρέπει να το εξετάσει ένα γιατρός για να είναι δυνατά τα δόντια τους. Οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι περιττές κι ίσως το τρομάξουν.
  • Σίγουρα η επίσκεψη στον οδοντίατρο προκαλεί σε εσάς μεγαλύτερο άγχος απ’ ότι στα παιδιά σας. Μην αφήσετε το άγχος να μεταφερθεί και σε εκείνα. Αν από τις πρώτες τους επισκέψεις στον οδοντίατρο πανικοβάλλεστε, τότε αυτό θα το συνεχίσουν κι εκείνα.
  • Ο οδοντίατρος είναι ένα θέμα που δεν χρειάζεται να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες με τα παιδιά. Σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστες και φυσικά δεν θα ζήσουν κι εκείνα τις ίδιες. Αφήστε τα να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από την επίσκεψη. Που ξέρετε; Μπορεί να έχουν πιο ευχάριστες ιστορίες να πουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr