Οι 9 πιο συχνοί φόβοι μιας εγκύου

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016
  1. Θα γίνεις σαν την μητέρα σου. Το σημείο αναφοράς κάθε γυναίκας είναι αναπόφευκτα η μητέρα της. Δεν είναι κακό να ακολουθούμε όσα μας έμαθε η μητέρα μας ή τις συμβουλές της αρκεί να πιστεύουμε σε αυτές. Γιατί άραγε φοβόμαστε τόσο ότι θα μετατραπούμε σε κακέκτυπο της μητέρας μας;
  2. Θα χάσεις τον εαυτό σου. Σίγουρα το παιδί θα σε αλλάξει. Κυρίως γιατί θα αλλάξει τις προτεραιότητες σου. Δεν θα αλλοιώσει το χαρακτήρα σου, όμως, και από εσένα εξαρτάται εάν θα αλλάξει ριζικά τις συνήθειες σου. Το πρόγραμμα σου θα αλλάξει αλλά από καιρό σε καιρό μπορείς να απολαμβάνεις τα πράγματα που σου αρέσουν. Τα πάντα είναι προγραμματισμός και οργάνωση.
  3. Θα αλλάξει η σχέση σου με τον άντρα σου. Εν μέρει η σχέση σου όντως θα αλλάξει αλλά από εσένα εξαρτάται να αλλάξει στο καλύτερο. Άλλωστε τώρα πια σας ενώνει κάτι πιο δυνατό από τον έρωτα και είναι ο καρπός του. Στην αρχή δεν θα είναι εύκολο μέχρι να βρείτε τις ισορροπίες στο σπίτι, όταν όμως τα καταφέρετε η σχέση σας θα αλλάξει επίπεδο!
  4. Αβεβαιότητα για τα οικονομικά σας. Τα παιδιά φέρνουν έξοδα και εσείς αγχώνεστε ότι δεν θα τα καταφέρετε. Μάθετε να ζείτε με προϋπολογισμό. Μην κάνετε περιττά έξοδα και μην πέφτετε στην παγίδα των διαφημιστών.
  5. Θα είστε κακός γονιός. Και ποιος ξέρει τι εστί καλός γονιός; Ο καθένας ενεργεί με το ένστικτο του και αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς.
  6. Δεν θα σας γεμίσει η μητρότητα. Όταν αγκαλιάσετε το μωρό σας θα καταλάβετε τη διαφορά. Ενδεχομένως να μην σας συμβεί αμέσως αλλά σε λίγο καιρό θα καταλάβετε τι σημαίνει μητρότητα και όταν οι πρώτες ημέρες κούρασης αποτελούν παρελθόν θα αισθανθείτε πλήρης με το μωρό στην αγκαλιά.
  7. Θα χάσετε τη σεξουαλικότητα σας. Εντάξει η περίοδος της εγκυμοσύνης και της λοχείας δεν είναι και οι καλύτερες όχι γιατί δεν φαίνεστε σέξι αλλά γιατί εσείς δεν αισθάνεστε πιθανώς σέξι. Ο πρώτος καιρός είναι σίγουρα δύσκολος μωρό, πόνοι, θηλασμός, ξενύχτια που καιρός και όρεξη για σεξ αλλά ηρεμήστε κρατάει λίγο. Η λίμπιντο επιστρέφει με τον καιρό. Εσείς και ο σύντροφος σας κάντε λίγο υπομονή και όλα θα γίνουν όπως πριν ή σχεδόν!
  8. Θα τελειώσει η καριέρα σας. Η μητρότητα δεν αποκλείει την ύπαρξη καριέρας.  Δεν είναι σίγουρα εύκολα αλλά με καλή οργάνωση μπορείτε να τα καταφέρετε. Άλλωστε οι γυναίκες είμαστε φτιαγμένες για να έχουμε πολλούς ρόλους στην καθημερινότητα μας. Κουραστικό αλλά είναι στο DNA μας.
  9. Η μητρότητα θα σας παγιδεύσει. Είναι πιθανό να αισθανθείτε παγιδευμένη τον πρώτο καιρό. Η ζωή όμως προχωρά και εσείς θα βρείτε τις ισορροπίες σας!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr