REAL LIFE FAMILY MATTERS

Η σωστή αντηλιακή προστασία για τα παιδιά


22 Ιουνίου 2016

41b7abfacefb4a1addb5d2a33028da3b.jpg

Ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες χώρες και κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες η αντηλιακή προστασία είναι εξίσου σημαντική για μικρούς και μεγάλους. Φυσικά, για τα παιδιά, κυρίως αυτά της μικρής ηλικίας είναι επιτακτική η ανάγκη μίας ενισχυμένης προστασίας. Μπορεί για τον εαυτό μας να έχουμε φροντίσει μία μέτρια κάλυψη, το παιδικό δέρμα ωστόσο είναι πιο ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Αν λοιπόν πάτε στην παραλία με τα παιδιά φροντίστε να έχετε μαζί σας μία αντηλιακή κρέμα με spf 50+. Μπορεί τα spray που κυκλοφορούν πια στην αγορά να σας φαίνονται πιο εύκολα στη χρήση, η κρέμα όμως είναι πιο αποτελεσματική αφού απλώνεται όλη η ποσότητα στην επιδερμίδα. Επιπλέον, επειδή τα μικρά είναι απρόβλεπτα και το με το παιχνίδι είναι μονίμως βρεγμένα κι εκτεθειμένα στον ήλιο, όχι μόνο το αντηλιακό πρέπει να είναι αδιάβροχο αλλά κι εσείς να το ανανεώνετε συχνά.

Φυσικά, η παραλία δεν είναι το μόνο μέρος που τα παιδιά χρειάζονται αντηλιακό. Μία βόλτα στην πόλη ή ακόμα και μία βόλτα με το αυτοκίνητο απαιτεί προστασία. Εξάλλου ο ήλιος δεν είναι βλαβερός μόνο όταν είμαστε στη θάλασσα! Θυμηθείτε επίσης ότι τα μικρά παιδιά, πολλές φορές υπερεκτιμούν τις αντοχές του και την ώρα που παίζουν όλα είναι ιδανικά. Επομένως δεν θα αναζητήσουν σκιά όπως ένας ενήλικας. Γι’ αυτό πρέπει να τους την προσφέρετε. Τραβήξτε τους σε ένα σκιερό μέρος δελεάζοντάς του με κάτι δροσερό και νόστιμο, όπως ένα smoothie ή μία γρανίτα.

Τέλος, έχετε πάντα μαζί σας είναι mini kit με προϊόντα που αντιμετωπίζουν το κάψιμο. Μία κρέμα αλόης για παράδειγμα ή ένα δροσιστικό spray με βιταμίνες μπορούν να απαλύνουν και να προλάβουν περαιτέρω προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν από τις βλαβερές ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr