REAL LIFE FAMILY MATTERS

3 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις single μαμάδες


20 Ιουλίου 2016

hello-fashion-blog-beckam-and-christine.jpg

Οι single μαμάδες έχουν να αντιμετωπίσουν μερικές δυσκολίες παραπάνω που σίγουρα δεν έχουν οι μαμάδες με σύζυγο. Αν και τα κοινωνικά ταμπού για την ανύπαντρη μητέρα οικογένεια δεν είναι τόσο ισχυρά όσο στο παρελθόν, υπάρχουν ωστόσο ακόμα κατάλοιπα που σε καμία περίπτωση δεν τη βοηθούν στη μάχη που καλείται να δώσει μόνη της για το μεγάλωμα του παιδιού της. Πιο αναλυτικά:

  1. Μία single μαμά αναγκαστικά δουλεύει περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι single μαμάδες δουλεύουν περισσότερες ώρες την εβδομάδα από τις υπόλοιπες και ο λόγος είναι προφανής. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν πολύ χρόνο για να ασχοληθούν με τα παιδιά τους.
  2. Έχει να αντιμετωπίσει τα στερεότυπα και τα ταμπού της κοινωνίας για το ρόλο που έχει κληθεί να παίξει. Σε πολλές περιπτώσεις, μία single μαμά αντί να βοηθηθεί από τον κοινωνικό και επαγγελματικό της περίγυρο, αντιμετωπίζει δυσπιστία και δυσκολίες που κάνουν τον αγώνα της δυσκολότερο αφού αναγκαστικά επηρεάζουν και τον ψυχισμό του παιδιού όσο κι αν το προστατεύει η ίδια.
  3. Οι single μαμάδες μεγαλώνουν συνήθως παιδιά που θα γίνουν μαχητές ως ενήλικες. Αν και υπάρχει η πεποίθηση ότι ένα παιδί δεν μεγαλώνει φυσιολογικά σε οικογένεια που δεν έχει και τους δύο γονείς, πολλά είναι τα παραδείγματα που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Η υπερπροσπάθεια μίας single μαμάς να μεγαλώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το παιδί της είναι το καλύτερο παράδειγμα για το ίδιο το παιδί, αφού αυτή είναι το πρώτο και πιο δυνατό πρότυπο.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr