REAL LIFE FAMILY MATTERS

5 πράγματα που κάνουν οι παππούδες καλύτερα από τους γονείς


2 Αυγούστου 2016

Δεν είναι τυχαία η αμοιβαία αδυναμία που έχουν τα παιδιά στους παππούδες και το αντίστροφο. Οι αγάπη τους είναι πηγαία και ανεξάντλητη. Δεν ξέρουν από ίντερνετ, αλλά λένε τα καλύτερα παραμύθια. Δεν ξέρουν από γκουρμέ κουζίνα, αλλά σαν τα φαγητά της γιαγιάς δεν υπάρχουν άλλα. Έχουν ζήσει πολλά και έχουν γεμίσει με εμπειρίες, υπομονή και στοργικότητα.

Ακολουθούν 5 ιδιότητες των παππούδων που τους κάνουν μοναδικούς!

  1. Η μη εξοικείωση των παππούδων με την τεχνολογία τους δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Τον χρόνο που ξοδεύουμε σήμερα χαζεύοντας στα social media, εκείνοι τον αξιοποιούν για κουβέντα, επικοινωνία ή ατελείωτες βόλτες.
  2. Έχουν όρεξη για κουβέντα και είναι ζωντανές εγκυκλοπαίδειες. Μπορούν να διηγηθούν τα πάντα και πολλά από αυτά τα έχουν ζήσει. Θυμούνται ιστορίες και σκανταλιές των γονιών όταν ήταν κι εκείνοι παιδιά και “προδίδουν” μικρά μυστικά και σκανταλιές μας.
  3. Συνήθως η κουζίνα της γιαγιάς δεν συγκρίνεται με καμία άλλη! Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα healthy ή γκουρμέ και μπορεί να τηγανίζει πολύ πιο εύκολα πατάτες από ότι οι μαμάδες, αλλά ξέρουν απίστευτες συνταγές και κάνουν ασύγκριτα γλυκά και πίτες.
  4. Είναι ταγμένοι διασκεδαστές και δεν χαλάνε εύκολα χατίρια. Πάντα έχουν ένα γλύκισμα στο ντουλάπι, πάντα θέλουν να πάνε στις κούνιες και πάντα έχουν αστείρευτη υπομονή για τα πιο αγαπημένα πλάσματα της ζωής τους!
  5. Έχουν πάντα έναν καλό λόγο! “Είσαι το καλύτερο παιδί του κόσμου”, “Είσαι το ομορφότερο ή το εξυπνότερο”. Μπορεί αυτή να ην είναι η πλέον ενδεδειγμένη παιδαγωγική προσέγγιση για τα παιδιά, αλλά έχουν πάντα έναν φύλακα άγγελο που τα αγαπάει και τα εκτιμάει άνευ όρων!
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο 4moms.gr