REAL LIFE FAMILY MATTERS

Το πανεπιστήμιο Cornell υποδέχθηκε το νεότερο φοιτητή του – Mόλις 12 ετών


6 Σεπτεμβρίου 2016

Το πανεπιστήμιο Cornell υποδέχτηκε στις αίθουσες του ένα παιδί θαύμα. Συνοπτικά κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τον 12χρονο Jeremy Shuler που είναι ο νεότερος φοιτητής που έχει ποτέ δεχτεί το Cornell, ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο νεαρός μάλιστα έγινε δεκτός από τα 10 του χρόνια, μα η διαδικασία εύρεσης εργασίας και μετακόμισης για τους γονείς χρειάστηκε αυτό το διάστημα δύο ετών.

Ο Jeremy Shuler πριν ακόμη γίνει δύο ετών διάβαζε με άνεση βιβλία στα αγγλικά και στα κορεάτικα. Από πολύ νωρίς το ενδιαφέρον του είχε στραφεί στα μαθηματικά, ενώ σήμερα είναι ο νεότερος πρωτοετής του Cornell. «Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να καταλήγουμε σε συμπεράσματα, όμως εάν αναλογιστούμε την μέχρι σήμερα πορεία του και εάν ο Jeremy συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο τότε κάποια στιγμή στο μέλλον θα επιλύσει κάποιο πρόβλημα την ουσία του οποίου δεν έχουμε συλλάβει ακόμη και αυτό είναι από μόνο του συναρπαστικό» δήλωσε η Lance Collins, επικεφαλής του τμήματος μηχανολογίας.

Οι γονείς του είναι αεροναυπηγοί και είχαν παρατηρήσει την κλίση του γιου τους στις θετικές επιστήμες από πολύ μικρή ηλικία. Μάλιστα κατέληξαν πως ήταν μάταιο να ακολουθήσει μια κλασική μαθησιακή πορεία μιας κι από 5 ετών διάβασε το βιβλίο του Ντάναμ Γουίλιαμ «Τα Μεγάλα Θεωρήματα των Μαθηματικών – Ένα ταξίδι στη μεγαλοφυΐα» (Journey Through Genius: The Great Theorems of Mathematics).

«Η κοινωνικοποίησή του και συμμετοχή του στα παιχνίδια με άλλα παιδιά μας προβλημάτιζε. Όταν τον πηγαίναμε στην παιδική χαρά ένιωθε πολύ άβολα με τα υπόλοιπα παιδιά στην ηλικία του που έτρεχαν δεξιά και αριστερά και φώναζαν. Όταν όμως τον εντάξαμε σε λέσχες μαθηματικών και στην συνέχεια τον στείλαμε σε κατασκήνωση με παιδιά που είχαν κλίση στα μαθηματικά ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός. Τελικά, αυτό που χρειαζόταν ήταν παρέες που θα μπορούσε να μοιραστεί κοινά ενδιαφέροντα» λέει η μητέρα του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα εδώ.