Η εξομολόγηση της Chrissy Teigen για την επιλόχειο κατάθλιψη

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017
20170302-zaa-a123-628.jpg

«Είχα όλα όσα ήθελα για να είμαι ευτυχισμένη. Ακόμη και τότε όμως, ένιωθα δυστυχισμένη. ΄Ο,τι γνώριζαν οι οικείοι μου -εκτός από εμένα- ότι δηλαδή περνούσα επιλόχειο κατάθλιψη, το ανακάλυψα τον Δεκέμβριο. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη. Πώς μπορώ να νιώθω έτσι, όταν όλα γύρω μου είναι υπέροχα;», είπε η Chrissy Teigen.

«Πριν τις διακοπές πήγα στον ψυχοθεραπευτή μου. Ο John κάθισε δίπλα μου. Κοίταξα τον γιατρό μου με δυσκολία καθώς ήμουν κουρασμένη και πονούσα. Πονούσα που κοιμόμουν στον καναπέ. Που ξύπναγα και περπατούσα μόνη στο σαλόνι του σπιτιού τη νύχτα. Που έκανα εμετό. Που εμπιστευόμουν λάθος ανθρώπους. Που δεν απολάμβανα τη ζωή μου. Που δεν συναντούσα τους φίλους μου. Που δεν είχα ενέργεια να πάω μια βόλτα το μωρό μου. Ο γιατρός μου έβγαλε ένα τετράδιο και άρχισε να απαριθμεί τα συμπτώματά μου. Εγώ έλεγα “Ναι, ναι, και αυτό, ναι” και κάπως έτσι βγήκε η διάγνωση: Επιλόχειος κατάθλιψη και άγχος».

Η Teigen συνέχισε, «Θυμάμαι ότι ήμουν τόσο κουρασμένη αλλά συνάμα χαρούμενη που επιτέλους βρήκαμε τι έχω και μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ώστε να γίνω καλά. Ο John και εκείνος είχε τον ίδιο ενθουσιασμό μαζί μου. Άρχισα να λαμβάνω αντικαταθλιπτικά τα οποία και με βοήθησαν. Άρχισα να μιλάω με τους φίλους μου ξανά, να τους λέω τα νέα μου. Ένιωθα ότι όλοι τους άξιζαν μια εξήγηση έπρεπε να τους πω για το πρόβλημά μου».

Τέλος, έκλεισε τη συνέντευξή της λέγοντας, «Αποκαλύπτω τώρα το μυστικό μου γιατί θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε και δεν θέλω να ντρέπονται για αυτό που τους συμβαίνει όπως ένιωθα εγώ ή να νιώθουν μόνοι. Επίσης δεν μου αρέσει να προσποιούμαι ότι ξέρω τα πάντα για την επιλόχειο κατάθλιψη, γιατί ο καθένας τη βιώνει διαφορετικά. Μόνο ένα πράγμα γνωρίζω, ότι αν αποφασίσεις να μιλήσεις, μπορείς να βρεις λύση στο πρόβλημά σου».

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Ο David Beckham εύχεται χρόνια πολλά στο μεγάλο του γιο με ένα συγκινητικό post στο Instagram

H Tori Spelling έγινε μαμά για 5η φορά & αυτή είναι η 1η φωτογραφία με το μωρό της

Η τρυφερή φωτογραφία της Pink να θηλάζει το μωρό της

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα