REAL LIFE FAMILY MATTERS

Πώς να σταματήσετε το κλάμα του νεογέννητου μωρού σας


4MOMS

11 Μαρτίου 2017

pexels-photo-236221.jpeg

Αν και στην αρχή είναι σαν να ψάχνετε τη λύση σε μία πολύπλοκη εξίσωση, σταδιακά καταλαβαίνετε ότι για να κάνετε το κλάμα του μωρού να σταματήσεις δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Βρείτε το λόγο που κλαίει το μωρό σας

Είναι απόλυτα φυσιολογικό το μωρό να κλαίει μέσα στη μέρα καθώς όπως προαναφέρθηκε είναι ο τρόπος του να ζητήσει και να επικοινωνήσει μαζί σας. Συνήθως, τα βρέφη κλαίνε επειδή πεινάνε, διψάνε ή πονάνε, κουράζονται ή απλά βαριούνται. Τις πρώτες φορές ίσως πρέπει να κάνετε αρκετές δοκιμές για να το χαλαρώσετε. Σιγά-σιγά όμως θα έχετε πιο άμεση αντίδραση.

Μήπως φταίνε οι κολικοί;

Τα πονάκια στην κοιλίτσα του μωρού είναι σύνηθες φαινόμενο και εμφανίζονται μετά τις 40 μέρες έως και τους 3 μήνες. Το μωρό σας θα αρχίσει να κλαίει όταν αρχίσουν οι κολικοί, θα τραβάει τα ποδαράκια του και θα δείχνει τη δυσαρέσκειά του. Η δύσκολη ώρα είναι συνήθως το απόγευμα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το μωρό σας να αισθανθεί καλύτερα. Προφανώς, η συμβουλή του παιδίατρου είναι πάντα χρήσιμη και κυρίως καθησυχαστική για τη μαμά.

Το ένστικτο της μητέρας

Το μητρικό ένστικτο είναι πολύ βοηθητικό για την αντιμετώπιση του κλάματος. Μία μαμά δεν καταλαβαίνει μόνο τους λόγους που κλαίει το μωρό της, αλλά το νιώθει κιόλας. Μόνο εκείνη μπορεί να διακρίνει το διαφορετικό κλάμα, αφού ξέρει καλύτερα απ’ όλους το μωρό της. Το ένστικτό της τη βοηθάει να καταλάβει αν το παιδί πεινάει, έχει πονάκια ή απλά θέλει την προσοχή της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πανικός από μέρους σας δεν θα βοηθήσει το μωρό. Αντίθετα θα εντείνει την ένταση και το κλάμα. Μία αγκαλιά και η μυρωδιά της μαμάς είναι σίγουρα καθησυχαστικά για το μωρό.

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

10 λάθη νέων γονέων και πως να τα αποφύγετε

Αχ αυτά τα μωρά πόσα ξέρουν!

Βράβευση για το συγκλονιστικό βίντεο γέννας εν μέσω βομβαρδισμών

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα