REAL LIFE FAMILY MATTERS

Chapter no4: Βγαίνοντας στον έξω κόσμο με ένα μωρό


4MOMS

13 Μαΐου 2017

pexels-photo-294173.jpeg

Εεεε το ίδιο ισχύει και τώρα μόνο που ο καλλωπισμός δεν είναι δικός σου αλλά του μικρού πρωταγωνιστή της καρδιάς σου! Επίσης δεν τις λες και πρωινές αυτές τις συνήθειες αφού διαρκούν all day long συχνά χωρίς διαλείμματα. Αν βγαίνεις βόλτα με λερωμένο tshirt από γάλα ή άλουστο μαλλί τότε καλωσόρισες στον υπέροχο κόσμο των μαμάδων. Εντάξει δε θέλω να γίνομαι υπερβολική, μπάνιο προλαβαίνω να κάνω (ακόμα κι αν αυτό γίνεται ταυτόχρονα με το μωρό) αλλά ως εκεί! Απορώ με τις μαμάδες που βλέπω στο δρόμο και οδηγούν (γιατί περί οδήγησης πρόκειται) τα καρότσια υπερπαραγωγή, όντας στην τρίχα από πάνω ως κάτω. Και οκ δεν είπαμε προσπαθώ αρκετά να θυμίζω κάτι από παλιά αλλά όσο κι αν προσπαθώ το total b.m. look (όπου b.m.=before motherhood) δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Τους τελευταίους 9 μήνες, μετά τη γέννα, τα tshirts θηλασμού και τα πουκάμισα αποτελούν βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μου σε συνδυσμό με jeans και sneakers.

Τώρα σχετικά με το χρόνο που χρειάζεσαι για να βγεις ξεκίνα υπολογίζοντας τουλάχιστον μισή ώρα επιπλέον. Το να ετοιμάσεις το μωρό μπορεί να πιστεύεις ότι είναι απλό αλλά όταν κάνει κακά του την ώρα που είσαι με το κλειδί στην πόρτα είναι σίγουρα άλλο ένα τέταρτο χρόνου (και λίγο λέω).

Ξαφνικά βγαίνοντας στον έξω κόσμο με ένα μωρό ανακαλύπτεις μία εντελώς άλλη πραγματικότητα από αυτή που είχες συνηθίσει. Αρχικά τα πεζοδρόμια.  Ήξερες ότι υπήρχαν και ειδικά σε αυτή την χάλια κατάσταση; Όχι γιατί δεν είχε χρειαστεί ποτέ να το παρατηρήσεις. Έκανες ελιγμό και απέφευγες το αμάξι…τώρα όμως πρέπει να κάνεις ολόκληρο κύκλο για να αποφύγεις τον απαίδευτο που έχει κλείσει τη ράμπα παρκάροντας. Επίσης τα πιο πολλά καφέ και εστιατόρια δεν διαθέτουν ράμπα για το καρότσι. Απευθύνσου λοιπόν μόνο σε baby friendly. Γενικά θα αλλάξει τρομερά η καθημερινότητά σου και οι συνήθειές σου στον έξω κόσμο αλλά είναι μια νέα πραγματικότητα που αν την αγκαλιάσεις με ενδιαφέρον θα σου φανεί αν μη τι άλλο συναρπαστική.

Infos & more

Μόλις γεννήσεις (οk μετά από 20 ημέρες) βγες βόλτα με το αστέρακι σου! Ναι σου φαίνεται βουνό και δεν θες να εκθέσεις σε κίνδυνο το μικροσκοπικό αυτό πλασματάκι αλλά πίστεψέ με θα κάνει καλό και στους δυο σας. Και μετά μόλις περάσει η δύσκολη πρώτη φορά δεν θα μαζεύεσαι!

Ετοιμάσου την ώρα που κοιμάται (ακόμα κι αν είναι 2 ώρες πριν) γιατί την ώρα που θα θες να βγείτε δεν θα μπορείς (αυτό ισχύει κυρίως για τον πρώτο καιρό που θηλάζεις και φεύγεις κατευθείαν)

Μην ξεχάσεις ποτέ να έχεις μαζί σου έξτρα πάνες και μια δεύτερη αλλαξιά του μικρού σου. Να ξέρεις πως τη μία φορά που θα τις ξεχάσεις τότε θα τις χρειαστείς οπότε καλό είναι να έχεις πάντα backup στο αυτοκίνητο

Περπάτησε αρκετά με το καρότσι αφενός γιατί αρέσει συνήθως στο μωρό και το νανουρίζει και αφετέρου για να σου πέσει λίγο η κοιλίτσα που έχει κατσικωθεί και δε λέει να φύγει με τίποτα

Αν έχεις καροτσο-buddy είσαι πολύ τυχερή γιατί περνάνε πολύ πιο ευχάριστα οι ώρες. Αν όχι ψάξε κοντά σε κούνιες ίσως να βρεις γιατί όλο και κάποια είναι στη θέση σου και θέλει παρέα

Στην αρχή θα περάσεις μια φάση που νομίζεις ότι όλοι σε κοιτάνε με το καρότσι. Μετά θα καταλάβεις ότι περνάς εντελώς απαρατήρητη. Θα ενθουσιαστείς με το πόσα καρότσια υπάρχουν τριγύρω (ναι πάντα υπήρχαν απλά δεν σε ένοιαζαν ποτέ).

Και τέλος την παράσταση θα κλέβει από εδώ και στο εξής το μωρό σου, παντού και πάντα… και εσύ θα φουσκώνεις από υπερηφάνεια μέσα σου .

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Λιγότερος χρόνος στην… «οθόνη» για πιο κοινωνικά παιδιά!

Σύνδρομο Tourette στα παιδιά: Το γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισής του

5 τρόποι για να κάνετε το παιδί σας να συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα