REAL LIFE FAMILY MATTERS

3 παράξενα συμπτώματα στην εγκυμοσύνη που αφορούν στη γεύση και την όρεξη


4MOMS

10 Ιουνίου 2017

13734509-1092817680801922-2048531266-n.jpg

Έχετε περίεργη γεύση στο στόμα ή δυσγευσία. Πολλές φορές αποτελεί ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές ενώ συνδέεται και με αλλαγές στην όσφρηση. Τα καλά νέα ότι η περίεργη, μεταλλική γεύση θα αρχίσει να βελτιώνεται ή ακόμα καλύτερα θα εξαφανιστεί στο δεύτερο τρίμηνο. Δοκιμάστε ροφήματα με ξινή γεύση για να απαλύνετε την δυσγευσία.

Το στόμα σας είναι γεμάτο σάλιο. Συνήθως συμβαίνει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, ειδικά αν νιώθετε ναυτία. Ωστόσο πρόκειται για κάτι προσωρινό που συνήθως σταματάει να υφίσταται καθώς προχωράει η εγκυμοσύνη σας. Δοκιμάστε να πίνετε νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Λαχτάρα για συγκεκριμένα φαγητά. Πολύ συχνά ο οργανισμός στέλνει σήμα ότι λαχταράει κάτι που του λείπει, π.χ. η λαχτάρα για πορτοκάλι μπορεί να σημαίνει έλλειψη βιταμίνης C. Ωστόσο, οι διάφορες γευστικές λαχτάρες που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια της κύησης δεν δικαιολογούν τα τροφικά «παραπτώματα», όπως το να καταβροχθίζετε διάφορα γλυκίσματα που δεν έχουν καμία θρεπτική αξία για το μωρό σας. Μην υποκύπτετε στη λαχτάρα σας για φαγητά με λιπαρά και ζάχαρη αλλά προτιμήστε άλλα που είναι υγιεινά.

Πηγή: 4moms

Μάθετε όλα όσα αφορούν τα παιδιά:

Η οικογένεια Beckham κάνει διακοπές και μας στέλνει την αγάπη της

Η πρώτη φωτογραφία της Natalie Portman αγκαλιά με την κόρη της

Η κόρη του Michael Douglas και της Catherine Zeta-Jones είναι 14 και ίδια η μητέρα της

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα