REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Το beauty routine μου στην παραλία


Αμαλία Κωστοπούλου

22 Ιουνίου 2016

Hey guys!

Ελπίζω να διασκεδάσατε όλοι το τριήμερο όσο το διασκέδασα και εγώ. Πήγα στο νησί που πάω από πολύ μικρή και είναι κοντά στην καρδιά μου. Μιλάω για τη Μύκονο. Παρότι όλοι το γνωρίζουν ως το νησί των party, εγώ εκεί χαλαρώνω απόλυτα, καθώς επιλέγω να πηγαίνω σε μέρη που δεν έχει τόσο κόσμο και δεν βγαίνω πολύ το βράδυ. Προτιμώ τις βουτιές στα κρυστάλλινα νερά της.

Όσο κι αν αγαπάμε όλοι μας το καλοκαίρι, ξέρουμε πως είναι δύσκολο να διατηρήσεις τα μαλλιά σου σε καλή κατάσταση. Το δέρμα ταλαιπωρείται από τον ήλιο, και ιδρώνουμε συνέχεια με τόση ζέστη. Ας μην μιλήσω για την άμμο που κολλάει παντού!

Σκέφτηκα λοιπόν να σας γράψω μερικά tips έτσι ώστε να αποφύγετε όσο γίνεται τις μικρές ενοχλητικές λεπτομέρειες του καλοκαιριού και να εστιάσετε μόνο στα θετικά του.

Πώς περιποιούμαι λοιπόν τον εαυτό μου το καλοκαίρι;

[caption id="attachment_638808" align="aligncenter" width="540"]beach accesories Τσάντες: Callista Crafts Καπέλο: Zara[/caption]

Μαλλιά:

Είναι για τις περισσότερές μας το μεγαλύτερο πρόβλημα. Συνήθως κατά τη διάρκεια του χρόνου λούζομαι μέρα παρά μέρα, όμως το καλοκαίρι δεν αντέχω αν δεν λούζομαι καθημερινά, αλλιώς τα μαλλιά μπλέκονται και αφυδατώνονται. Αυτή την εποχή χρησιμοποιώ μάσκα μαλλιών 2-3 φορές την εβδομάδα.

Λούζοντας τα μαλλιά μου καθημερινά όμως, χάνω αυτό το τέλειο beach look που δημιουργείται μόνο του, όταν βγεις από τη θάλασσα. Μέχρι και πέρυσι προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο να δώσω αυτόν τον φυσικό κυματισμό στα μαλλιά μου. Φέτος ευτυχώς ανακάλυψα το τέλειο προϊόν που είναι και το μυστικό μου! Το Got2b Beach matt Spray του Schwarzkopf είναι πλέον το αγαπημένο μου προϊόν για το beach to bar look που θέλω στα μαλλιά μου όλη μέρα. Βάλτο και εσύ αφού λουστείς, σε βρεγμένα μαλλιά, στέγνωσέ τα και θα είναι λες και γύρισες μόλις από την παραλία χωρίς όμως την άμμο και τους κόμπους! Τέλειο; Μπορείς μάλιστα να ψεκάσεις τα μαλλιά σου αμέσως μόλις βγεις από τη θάλασσα για να τονίσεις το beach look.

IMG_0663

Tip: Αν έχεις πολύ ίσια μαλλιά, μόλις τα στεγνώσεις κάντα ένα κότσο μέχρι να βγεις, για να βοηθήσεις το προϊόν να δημιουργήσει τέλεια κύματα.

Στην παραλία βάζω ένα ενυδατικό λαδάκι. Για όσες έχετε λιπαρά μαλλιά μπορείτε να βάλετε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα μαλλιών leave in αντί για λάδι. Όταν βγαίνω από την θάλασσα ξεπλένω τα μαλλιά μου με εμφιαλωμένο νερό και τα χτενίζω για να μην μπλέκονται όλο και περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πρόσωπο και Σώμα:

Στην παραλία δεν βάφομαι ποτέ! Το μόνο που κάνω είναι να βάλω μια CC Cream που ενυδατώνει αλλά και καλύπτει τις ατέλειες. Αυτή της Chanel είναι η αγαπημένη μου γιατί έχει αντηλιακή προστασία, ενυδάτωση, και make-up χωρίς να είναι βαριά.

Chanel-CC

Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να βάζουμε αντηλιακό! Αν δεν το αντέχεις καθόλου βάλε τουλάχιστον στο πρόσωπο και στο στήθος που είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές. Το ξέρω πως θέλεις να μαυρίσεις όσο περισσότερο γίνεται, και εγώ το ίδιο, πίστεψέ με! Ο ήλιος όμως όσο και να τον αγαπάμε είναι βλαβερός και μπορεί να προκαλέσει μελανώματα αλλά και πρόωρη γήρανση. Βάλε αντηλιακό από το σπίτι ήδη και στην παραλία βάλε το λάδι μαυρίσματός σου!

st barths oils 2

Μετά το ντους προτιμώ να βάζω μια after sun κρέμα, είναι ενυδατική και full δροσιστική κάτι το οποίο χρειάζομαι γιατί μετά την παραλία καίω ολόκληρη!

IMG_0657

Ενυδάτωση:

Για να κρατιέμαι δροσερή πάντα έχω στην τσάντα μου ένα από αυτά τα spray νερού για το πρόσωπο.

1200x672-HQ-wk13-ht-blog-imagery-Caudalie-elixir-brand-imagery_1200x672_acf_cropped

Και φυσικά και το αγαπημένο μου καπέλο και γυλιά ηλίου με τα οποία μπορώ να παίξω αναλόγως με την διάθεση μου. Αυτό το Σάββατο ένιωθα πως ήθελα να αλλάξω λίγο το στυλ μου που πάντα είναι πολύ casual και να βάλω αυτό το δραματικό καπέλο.

IMG_0618 (1)

IMG_0670

Προσωπικά προτιμώ τις ανοργάνωτες παραλίες γι αυτό παίρνω μαζί μου 3-4 μπουκαλάκια νερό και τα βάζω στη σκιά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πίνεις νερό γενικά, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που ιδρώνουμε. Αν πάω σε μια οργανωμένη παραλία δεν παραλείπω να παραγγείλω τον αγαπημένο μου φυσικό χυμό φράουλα για να παραμένω ενυδατωμένη και δροσερή!

beach juice

Αν ακολουθήσεις και εσύ τα παραπάνω tips είναι σίγουρο πως θα νιώσεις πιο ανάλαφρη και όμορφη αυτές τις αποπνικτικά ζεστές ημέρες!

Beauty is in the details οπότε μην ξεχάσεις να φορέσεις τα πιο στιλάτα σου σανδάλια! Τα αγαπημένα μου είναι της ελληνικής μάρκας Χριστίνα Φραγκίστα. Βρες τα και εσύ στο site τους christinafragista.com.

IMG_0667

Τα λέμε σύντομα,

xxx

Αμαλία

P.S. Στείλε μου τις ιδέες σου αλλά και πως σου φαίνονται τα posts μέχρι στιγμής στο instagram μου @amalia_kostopoulou!

#ItsAmalia Big