REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Το σωστό στυλ για τις πρώτες μέρες... στο σχολείο


Αμαλία Κωστοπούλου

15 Σεπτεμβρίου 2016

back-to-school-768x392.jpg

Hey guys!

Από την πρώτη δημοτικού μέχρι και σήμερα η πρώτη μέρα του σχολείου είναι σίγουρα εκείνη που κάνω την μεγαλύτερη προσπάθεια να φτιαχτώ! Ως γνωστόν, οι πρώτες εντυπώσεις είναι και αυτές που μένουν ;)

Πάντα καταλήγω να ντύνομαι πολύ απλά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είμαι ιδιαίτερα προσεγμένη. Πρώτον, ΣΙΓΟΥΡΑ ξυπνάω δύο ώρες νωρίτερα για να λουστώ, και να ασχοληθώ με την περιποίηση του προσώπου μου.

Επίσης, φροντίζω να έχω βρει τα ρούχα που θα βάλω από το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να μην πανικοβάλλομαι το πρωί επειδή δεν ξέρω τι να διαλέξω και πώς να συνδυάσω αυτά που διάλεξα, αλλά και ούτε να αλλάξω 100 φορές, και κάνω και το δωμάτιό μου χάλια:)!! Συνήθως, επιλέγω να βάλω ένα skinny τζιν, όχι σκισμένο, και ένα t-shirt άσπρο ή γκρι, με all-star. Προσθέτω επίσης σε αυτό το απλό σύνολο και μερικά λεπτά χρυσά κοσμήματα.

IMG_2840

Η τελευταία πινελιά του ντυσίματος που θα δώσει και το περισσότερο ύφος είναι το τζάκετ. Αυτές τις μέρες κάνει γενικά ζέστη, όμως ο καιρός είναι απρόβλεπτος και έχει ψύχρα πού και πού, ή - εγώ τουλάχιστον είμαι κρυουλιάρα - anyway χρειάζεται να έχεις μαζί σου κάτι από πάνω. Δεν εννοώ να φορέσεις μπουφάν ή πλεκτή ζακέτα, αλλά ένα ελαφρύ τζάκετ, που θα κάνει την διαφορά και θα σε κάνει να νιώσεις απόλυτα chic συνδυάζοντας απλά και εκκεντρικά κομμάτια! Ιδανικό θα ήταν ένα δερμάτινο, ένα cardigan, ή αν θες να ακολουθήσεις τα τελευταία trends, ένα bomber jacket.

IMG_2852

Μία άλλη λεπτομέρεια με την οποία μου αρέσει να παίζω είναι τα νύχια μου. Συνήθως τα βάφω σε γήινες αποχρώσεις, όμως σε αντίθεση με τις περισσότερες κοπέλες που το χειμώνα παίζουν με πιο μουντά και σκούρα χρώματα, εγώ επιλέγω έντονα χρώματα στο μανικιούρ! Πιστεύω πως ένα total black ντύσιμο ή ρούχα σε πολύ σκούρες αποχρώσεις με μια απρόβλεπτη πινελιά χρώματος στα νύχια είναι super. Αυτές τις μέρες έχω να νύχια μου βαμμένα με αυτό το πορτοκαλο-κόκκινο και το έχω λατρέψει! Αν πας σε σχολείο το οποίο δεν επιτρέπει βαμμένα νύχια τότε απλώς έχε πρόσεξε να είναι φροντισμένα και βάλε λίγο γυαλιστικό.

IMG_2848

Τέλος, κάτι άλλο που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις είναι τα μαλλιά! Συνήθως, το πρωί δε φτιάχνω τα μαλλιά μου, όμως η πρώτη μέρα είναι Η πρώτη μέρα. Γενικά το look που έχω επιλέξει είναι προσεγμένο casual, ιδανικό για μια μέρα που θες να κάνεις καλή εντύπωση σε καινούργια άτομα, κυρίως στους καθηγητές, όμως σε πλαίσια καθημερινότητας χωρίς υπερπαραγωγές. Για το λόγο αυτό επιλέγω ένα sleek look στα μαλλιά! Μετά το λούσιμο βάζω τον αφρό σε σπρέι Got2b 2sexy της Schwarzkopf στεγνώνω τα μαλλιά και ύστερα τα περνάω με πρέσα! Για ακόμη μία φορά έχω πετύχει ένα απόλυτο κλασικό hairstyle αποφεύγοντας όμως τις flat ρίζες!

xxx Happy first day of school, Αμαλία