REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Το φθινοπωρινό μου beauty routine


Αμαλία Κωστοπούλου

22 Σεπτεμβρίου 2016

DSC03078.jpg

Hey guys!

Το καλοκαίρι έχει περάσει για τα καλά και το φθινόπωρο μας χτυπάει την πόρτα. Ήρθε η εποχή του χρόνου που κάνουμε καινούργιες αρχές.

Αν σκέφτεσαι εδώ και αρκετό καιρό να κάνεις μια αλλαγή στα μαλλιά σου go for it now, είναι η κατάλληλη στιγμή! Εγώ ήδη τα έκανα πιο ξανθά!

Περιποίηση

Το φθινόπωρο αλλάζω επίσης τελείως και τον τρόπο που περιποιούμαι το σώμα και το πρόσωπό μου. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι προτιμώ serums ή ελαφριές κρέμες, όμως το φθινόπωρο η βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για λαμπερό δέρμα, καθώς έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο και την θάλασσα. Άλλαξε λοιπόν τις ελαφριές κρέμες σου με πιο βαθιές και ενυδατικές.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι να πίνεις πολύ νερό. Ένας από τους στόχους μου είναι να πίνω 3 λίτρα την ημέρα! Εδώ και μια εβδομάδα το τηρώ πιστά και έχω δει τεράστια διαφορά στο δέρμα μου, αλλά ειδικά στα χείλη μου που δεν χρειάζονται πλέον καμία περαιτέρω ενυδάτωση! Ελπίζω να μου γίνει συνήθεια και να μην ξεχαστώ σε λίγες μέρες  ;))

Για τα μαλλιά απλώς χρησιμοποιώ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Το απλώνω, τα τυλίγω σε μία πετσέτα γιατί με την θερμότητα το προϊόν απορροφάται καλύτερα, και κοιμάμαι. Το πρωί λούζομαι και τα μαλλιά μου είναι απίστευτα μαλακά και αναζωογονημένα. Αυτό είναι ένα μυστικό που μου έμαθε η μητέρα μου και δεν έχω σταματήσει ποτέ να το κάνω!

Ένα ακόμη beauty tip που σας συστήνω είναι να ξεβάψετε τα νύχια των ποδιών σας και να τους βάζετε λαδάκι το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Το χειμώνα δεν φοράμε ανοιχτά παπούτσια και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρούμε τα νύχια μας. Παρ'όλα αυτά φρόντισε να τα έχεις πάντα περιποιημένα λιμάροντας και καθαρίζοντάς τα!

Its all about being fresh!

DSC03078

Make up και hair styling

Το καλοκαίρι μέσα στην μέρα, όπως σας έχω ξαναπεί, δεν φοράω ποτέ μα ποτέ makeup. Αυτό όμως όπως και το beauty routine μου το φθινόπωρο αλλάζει. Δεν έχω πάντα χρόνο να φτιαχτώ πριν πάω στην σχολή καθώς τις περισσότερες φορές αγνοώ το ξυπνητήρι και μετά τρέχω να προλάβω. Παρόλα αυτά, τελευταία προσπαθώ να κοιμάμαι νωρίς και να ξυπνάω επίσης πολύ νωρίς - πχ. 6.30 το πρωί - να κάνω γυμναστική, να φτιάχνω ένα γεμάτο πρωινό, και να διαβάζω τότε αντί για τα μεσάνυχτα. Όταν το κάνω αυτό έχω επίσης πάντα χρόνο να βαφτώ και να φτιάξω τα μαλλιά μου.

Βάση

Συγκεκριμένα, βάζω concealer για τους μαύρους κύκλους και όπου αλλού έχω ατέλειες. Τελευταία έχω ξετρελαθεί με τα ρουζ που είναι σε μορφή κρέμας αντί για σκόνη, και το βάζω με τα δάχτυλά μου απαλά στα μάγουλα.  Επίσης, βάζω λίγη βαζελίνη ταμποναριστά στα ζυγωματικά, αντί για highlighter. Είναι ένα tip που διάβασα σε μια συνέντευξη της Jessica Alba και έχει δουλέψει τέλεια και για μένα. Φαίνεται πολύ πιο φυσικό από το κανονικό highlighter και δίνει μια τέλεια λάμψη σε συνδυασμό με το creme ρουζ, χωρίς να κάνει το δέρμα να φαίνεται λιπαρό.

Μάτια

Βάζω μία ματ πολύ ανοιχτή καφέ σκιά, απλώς για να φαίνονται τα μάτια πιο μεγάλα και το βλέμμα πιο βαθύ. Μετά, λίγη μάσκαρα και άχρωμο gel φρυδιών.

Χείλη

Ένα απλό και κλασσικό lipbalm, που όμως πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπη.

Μαλλιά

Συνήθως, προτιμώ τα μαλλιά μου κάτω, όμως τελευταία τα πιάνω συνέχεια σε ψηλούς κότσους ή αλογοουρές, hairstyles λίγο vintage αλλά και συγχρόνως τόσο της μόδας. Διαλέγω επίσης το sleek αντί το messy look μου, πετυχαίνοντας το με μία σταγόνα Got2b Ultra Glued Spiking Glue gel του Schwarzkopf για να κατεβάσω πιθανόν τουφάκια. Λατρεύω το προϊόν αυτό γιατί με λίγη μόνο ποσότητα κρατάει τα τουφάκια στην θέση τους στην κυριολεξία όλη μέρα! Αν κάνεις το ίδιο είναι πολύ σημαντικό να μην βάλεις μεγάλη ποσότητα!

DSC03110

Φρόντισε κι εσύ λίγο παραπάνω τον εαυτό σου αυτή την νέα σεζόν! Και για να σε βοηθήσω να το κάνεις ακόμα με μεγαλύτερη άνεση, μαζί με την ομάδα του Schwarzkopf φροντίσαμε και σου δίνουμε δώρο 3 σούπερ προϊόντα Got2b!

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και κέρδισέ τα!!

xxx

Αμαλία