REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Πώς οργανώνω τη ζωή μου


Αμαλία Κωστοπούλου

8 Νοεμβρίου 2016

picmonkey-collage-1-768x393.jpg

Hey guys!

Αυτές τις μέρες ξεκινάνε τα πρώτα μου διαγωνίσματα και οι επαναλήψεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Ούτε που ξέρω πότε προλάβαμε να καλύψουμε τόση ύλη και ούτε που κατάλαβα πότε πρόλαβε να περάσει ένας μήνας! Είμαι σίγουρη πως κι εσείς νιώθετε το ίδιο! Όμως no stress, γιατί όπως σας έχω υποσχεθεί υπάρχουν μερικά μικρά tips για να οργανωθείτε και να είστε πιο αποδοτικές.

am3

  • Πρώτο και πιο σημαντικό: Τακτοποιήστε το χώρο σας! Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να προσπαθείς να συγκεντρωθείς και να υπάρχει γύρω σου συνεχώς ένα μπάχαλο που σου αποσπάει την προσοχή! Καθαρό δωμάτιο, καθαρό μυαλό!
  • Ξεκίνησε με το να βγάλεις από το δωμάτιό σου ότι δεν ανήκει εκεί, π.χ προϊόντα μπάνιου.
  • Επίσης οργάνωσε το μπάνιο σου! Πάρε μικρές κασετίνες και βάλε εκεί το μακιγιάζ σου. Χρειάζεσαι μια ακόμη για τις βούρτσες σου και διαχώρισε προϊόντα μαλλιών και σώματος. Αν οργανώσεις το χώρο σου σωστά, θα σε βοηθήσει όχι μόνο στο να σκέφτεσαι καλύτερα αλλά, επιπλέον τα αγαπημένα σου πράγματα αν τα περιποιείσαι θα κρατήσουν περισσότερο.
  • Προσωπικά για να είμαι ήρεμη πρέπει ΌΛΟ το σπίτι να είναι λαμπίκο και να είναι όλα στην θέση τους (freak lol) και για αυτό θα μπορούσα να σας γράψω 10 σελίδες με το πως να τακτοποιήσετε τον κάθε χώρο! Όμως θα συγκρατηθώ και θα επικεντρωθώ στο πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού που πρέπει να είναι καθαρό και οργανωμένο έτσι ώστε να διαβάζεις καλύτερα, το δωμάτιό σου, και συγκεκριμένα το γραφείο σου! Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς αλλά και να παραμείνεις οργανωμένος! Αγόρασε trays για να οργανώνεις τα τετράδιά σου, φακέλους για τα χαρτιά σου και ωραία κουτιά αποθήκευσης για να βάζεις ό,τι άλλο χρειάζεται να τακτοποιήσεις.
  • Ένα από τα αγαπημένα μου organization tips είναι το λεγόμενο labeling! Έξω από κάθε κουτί ή φάκελο, βάλε ένα μικρό χαρτάκι που λέει τι έχει μέσα. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψάχνεις κάτι μπορείς να το βρεις αμέσως χωρίς να κάνεις ένα χαμό!

71290_0_L

  • Αγόρασε ένα ημερολόγιο! Ναι, δεν εννοώ ένα που γράφεις τα μυστικά του δημοτικού, εννοώ ένα απλό ημερολόγιο τύπου calendar για να σημειώνεις όσα έχεις να κάνεις/ πετύχεις σε μία μέρα έτσι ώστε να μην ξεχνάς τι έχεις να κάνεις! Αν σε βολεύει καλύτερα, τότε χρησιμοποίησε το calendar του κινητού για να σου είναι πιο εύκολες οι υπενθυμίσεις on the go!
  • Τέλος, το βράδυ πριν κοιμηθείς σκέψου τι έκανες καλά μέσα στην μέρα σου, τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα, και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις! Πάνω απ' όλα υπενθύμισε στον εαυτό σου that you're awesome!
  • Πάρε μια βαθιά ανάσα και ξεκίνα το διάβασμα! -.-

Σας φιλώ,

xxx

Αμαλία