REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Όλα όσα έζησα στη Βαρκελώνη


Αμαλία Κωστοπούλου

4 Ιουλίου 2017

amalia-kostopoulou.jpg

Anyway! Σε αυτό το post εδώ ήθελα να σας πω πώς περνάω, τι κάνω, και τι να κάνετε και εσείς αν ποτέ έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτήν την απίστευτη πόλη!
 

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι όλα μα όλα τα κτίρια και οι γειτονιές εδώ είναι πανέμορφα. Θυμάμαι, τις πρώτες μέρες έλεγα από μέσα μου, πως αποκλείεται όλες οι γειτονιές να είναι ωραίες και έψαχνα κάπου να βρω το λάθος… και ακόμα να το βρω. Είναι η ιδανική πόλη για βόλτες. Η αγαπημένη μου περιοχή είναι η El Born, η παλιά πόλη. Έχει τα πιο ώραια μικρά σοκάκια και ψαγμένες γκαλερί, αλλά και το αγαπημένο μου παγωτό, γιαμ, στο Farggi. Άλλη ωραία γειτονιά για βόλτα είναι το Gothic Quarter. Εδώ πρέπει να σας πω ότι παρόλο που η αρχιτεκτονική είναι απίστευτη και η περιοχή γεμάτη antique shops, κάτι που λατρεύω, είναι ταυτοχρόνως και γεμάτη από άπειρους τουρίστες, κάτι το οποίο με κουράζει πολύ. Σαν φανατική lover βιβλίων μου αρέσει να βρίσκω μέρη που μπορώ απλώς να αράξω και να διαβάσω, αν είστε και εσείς φίλοι nerds - haha - θα πρότεινα να πάτε στο πάρκο Ciutadella ή Miramar και μετά να με ευχαριστήσετε :P .

Όταν ταξιδεύω σπάνια πηγαίνω σε όλα τα αξιοθέατα γιατί δεν μου αρέσει να περιμένω σε ουρές και να περιτριγυρίζομαι από άπειρο κόσμο, αλλά εδώ καθώς ήμουν τόσο καιρό, αποφάσισα να πάω. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκα την Sagrada Familia, τα σπίτια του Gaudi, το πάρκο Guell, και τα μουσεία των Πικάσο και Μιρό. Πραγματικά όλα μου άρεσαν πάρα πολύ και θα ξαναπήγαινα παντού! Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως πρέπει να κλείσεις εισιτήρια online για όλα τα παραπάνω, καθώς δύσκολα θα βρεις την ίδια μέρα, αλλά και θα αποφύγεις πολλές ουρές!

 

Όσοι με ακολουθείτε στο instagram θα ξέρετε επίσης πως λατρεύω το φαγητό και ειδικά τα health spots! Αυτό που δεν περίμενα με τίποτα ήταν πως η πόλη θα είναι γεμάτη από τέλεια τέτοια μέρη! Ενθουσιάστηκα lol! Μερικά αγαπημένα μου είναι Flax and Kale, Green Shots, The Juice House, και Press and Reset. Το Flax and Kale, συγκεκριμένα, έγινε και από τα αγαπημένα μου εστιατόρια! Αν πας να πάρεις τα μπεργκεράκια σολωμού και τον χυμό antiox!
 
Μετά για κανονικό φαγητό ωραία είναι τα El Principal, Brunch and Cake, Milk Bar, Bellavista Jardin del Norte, και Suquet De L’Almirall. Τέλειο είναι επίσης, αν δεν έχεις όρεξη για κανονικό γεύμα, να πας στην Boqueria, είναι μια από τις πιο ωραίες αγορές γεμάτη διάφορα stands από απλά πράγματα μέχρι γκουρμέ μπουκιές και είναι επίσης πάνω στην Las Ramblas, έναν από τους πιό ωραίους δρόμους της Βαρκελώνης! Βασικά τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να καταλήξεις να τρως περισσότερο από ό,τι σε εστιατόριο...χαχα! 
 
Τώρα θα σας πω για την παραλία. Εγώ δεν είχα ξαναπάει Βαρκελώνη αλλά είχαν πάει φίλοι μου και είχα δει φωτογραφίες στον instagram από την παραλία. Κατά την δική μου άποψη μην πας. Πρώτον είναι γεμάαατη κόσμο, αλλά και τα νερά δεν είναι και ωραία, ειδικά σε σύγκριση με τα δικά μας. Καλύτερα να επισκεφθείς άλλα μέρη πρώτα, αν πηγαίνεις για λίγες μέρες.

Γενικά οι ρυθμοί της πόλης και η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι χαλαρή και πολύ παρόμοια με την Αθήνα. Είναι εύκολο να προσαρμοστείς ειδικά όταν έχεις τόσα πράγματα να κάνεις και να επισκεφθείς. Παρατήρησα επίσης ότι ο κόσμος είναι μόνο νέος και έχει πολύ ζωή και nightlife με το καλύτερο club το Opium.  
 
Κλείνοντας, η εμπειρία μου από εδώ ήταν πάρα πολύ θετική και τα συναισθήματα ανάμεικτα που φεύγω. Από την μία θα μου λείψει η πόλη , τα άτομα που γνώρισα, οι φίλοι που έκανα αλλά από την άλλη είμαι έτοιμη να γυρίσω επιτέλους μετά από 6 μήνες σπίτι:) Και γύρισα! 
 
xxx
 
Αμαλία