REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Ένα ταξίδι που με έβαλε σε σκέψεις


Αμαλία Κωστοπούλου

19 Νοεμβρίου 2017

img-0351.JPG

Σας έχω ξαναγράψει για το LA και πως είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς, όμως αυτήν την φορά το έζησα τελείως διαφορετικά και ήταν σα να το είδα πρώτη φορά! Τις προηγούμενες φορές, που είχα πάει με Έλληνες φίλους μου, ήταν πιο τουριστικά. Πήγαινα σε μουσεία, εστιατόρια, έκανα άπειρες βόλτες σε γνωστούς δρόμους. Αυτήν την φορά όμως ήμουν με locals και ένιωσα σαν να είμαι σε μια τελείως διαφορετική πόλη, από αυτή που ήξερα!

Μέσω του κολλητού μου γνώρισα και άλλα παιδιά από εκεί, έκανα καινούργιες παρέες, έφαγα οικογενειακά την Κυριακή με τις οικογένειές τους, και έζησα την καθημερινή ζωή ενός αμερικανού συνομήλικού μου. Ακόμα και εγώ η ίδια ένιωσα έκπληξη με το πόσο μου άρεσε και με το πόσο άνετα ένιωθα μέσα σε αυτό το τόσο ξένο περιβάλλον!

Το όνειρό μου είναι να αποφοιτήσω και να πάω να δουλέψω και να μείνω στην Νέα Υόρκη, γιατί αυτή είναι η πόλη που αγαπώ και έχω ζήσει πιο έντονα από μικρή ηλικία εδώ στην Αμερική. Τα τελευταία δύο ταξίδια στο L.A όμως με έβαλαν σε σκέψεις… Αυτή η οικειότητα της καθημερινότητας που είχα εκεί μου έκανε εντύπωση. Έπιανα τον εαυτό μου, καθώς περπατούσα, όταν ήμουν στο αυτοκίνητο, ή στην μέση μιας συζήτησης να φαντάζετε την ζωή εκεί. Φαντάστηκα την καθημερινότητα μου, το μέρος που θα ήθελα να δουλέψω, πώς θα ήταν να οδηγώ εκεί το πρωί, πως θα ήθελα να μένω στο Venice Beach. Ονειρεύτηκα κάτι πρωτόγνωρο μετά από χρόνια που ήμουν σίγουρη πως ήθελα μια ζωή στην Νέα Υόρκη και πουθενά αλλού!

Πήρα ένα μάθημα, λοιπόν, τον τελευταίο μήνα. Τρία χρόνια τώρα μένω μόνο μία ώρα μακριά από ένα μέρος που ποτέ δεν με είχε ελκύσει για κάτι παραπάνω πέρα από τουριστικούς λόγους. Όμως τελικά η ζωή έχει τον τρόπο της… Μέσα σε δύο κιόλας μέρες είδα την ίδια πόλη με άκρως διαφορετικά μάτια. Ίσως τελικά ισχύει πως δεν βλέπουμε κάτι που είναι ακριβώς κάτω από την μύτη μας, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να το δούμε!

Συνειδητοποίησα πως μετά από τόσο καιρό εδώ έχω αγαπήσει την Καλιφόρνια και δεν είμαι έτοιμη να την αφήσω. Νιώθω πραγματικά πως είναι το σπίτι μου…

Να και μερικές ακόμα φωτογραφίες από το ταξίδι που με έκανε να νιώσω τόση έμπνευση. Άμα δεις πόσο όμορφα είναι, τότε ίσως με καταλάβεις και εσύ :)

Δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον, όμως είναι σίγουρο ότι από Ιανουάριο, που θα κάνω αιτήσεις για δουλειές, σίγουρα εκτός από την Νέα Υόρκη θα στείλω και στο Los Angeles.

Wish me luck,

xxx

Αμαλία