REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Τα μικρά μου μυστικά για να διατηρούμαι περιποιημένη τους μήνες του χειμώνα


5 Ιανουαρίου 2018

a154385.jpg

Για να διατηρούμαι πάντα περιποιημένη έχω φτιάξει την καθημερινή μου ρουτίνα και κάνω τα εξής:

ΠΡΩΙ

Πρόσωπο

Το πρωί λοιπόν, βάζω σε ένα βαμβάκι ένα ειδικό νερό με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και καθαρίζω το πρόσωπό μου απαλά. Εκτός από το να ρίξω λίγο κρύο νερό στα μάτια μου, δεν πλένω το υπόλοιπο πρόσωπο για να μην αφυδατώνομαι αφού έχω φροντίσει να το έχω πλύνει πάρα πολύ καλά από το προηγούμενο βράδυ.

Μετά βάζω ένα οποιοδήποτε σπρέι ροδόνερου από το φαρμακείο, serum και την ενυδατική προσώπου.

Ακολουθεί, κρέμα ματιών και lip balm από το φαρμακείο. Περιμένω να απορροφηθούν καλά όλα αυτά και μετά από 2-3 λεπτά βάζω αντηλιακό. Ναι, καλά το άκουσες, αντηλιακό και τον χειμώνα!

Πολλές φορές ο ήλιος είναι ακόμα πιο βλαβερός και από το καλοκαίρι και ας κρύβεται πίσω από τα σύννεφα. Αντηλιακό βάζω και στα χέρια μου γιατί αυτό είναι το σημείο στο οποίο γερνάμε γρηγορότερα καθώς δεν είναι ποτέ καλυμμένο από τον ήλιο!

Ξέρετε, δεν συνήθιζα ποτέ να βάζω αντηλιακό καθώς ήθελα να μαυρίζω γρηγορότερα το καλοκαίρι, ενώ για τον χειμώνα το θεωρούσα υπερβολικό. Από φέτος όμως το καλοκαίρι, μετά από ένα άρθρο που διάβασα για το πόσο βλαβερές είναι οι ακτίνες του ηλίου, άρχισα να βάζω και έχω δει καταπληκτική διαφορά στο δέρμα μου! Είναι συνέχεια μαλακό και απαλό, πολύ πιο υγιές και ελαστικό! Χίλιες φορές να είναι πάντοτε έτσι και να χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο το πρωί για να ετοιμαστώ, παρά σε λίγα χρόνια να δω το δέρμα μου να γερνάει πρόωρα! Έτσι κι αλλιώς η πρόληψη μετράει και όχι το catch up με ακριβές κρέμες αντιγήρανσης αφού θα έχει ήδη γίνει το κακό!

​​

Μαλλιά

Από την άλλη στα μαλλιά μου δεν κάνω τίποτε εκτός από το να τα χτενίσω. Στην καθημερινότητα δεν χρησιμοποιώ ποτέ θερμαινόμενα ψαλίδια ούτε πιστολάκι καθώς ενώ μπορεί τώρα να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο περιποιημένα, η συχνή χρήση τα καίει και τα κάνει να χάνουν την λάμψη τους. Άσε που αν χρησιμοποιείς πιστολάκι ή ψαλίδι καθημερινά τα μαλλιά καταστρέφονται και εάν μια μέρα δεν μπορέσεις ή δεν προλάβεις να τα φτιάξεις δείχνουν ξηρά και... ψιλοχάλια!

Μέσα στην μέρα δεν κάνω κάτι άλλο εκτός από το να ξαναχτενιστώ μερικές φορές, και να ξαναβάλω που και που lip balm.

ΒΡΑΔΥ

Προσωπικά νιώθω πως η ρουτίνα που ακολουθώ το βράδυ είναι και εκείνη που μετράει περισσότερο. Συγκεκριμένα, ξεκινάω να ξεβάφομαι και πάλι με το ίδιο ειδικό νεράκι που σου είπα και πιο πριν πως χρησιμοποιώ και το πρωί. Μετά συνεχίζω με την τεχνική double cleanse (δηλαδή “διπλό καθαρισμό”) και πλένω το πρόσωπό μου με σαπούνι προσώπου.

​​Ύστερα ακολουθεί και πάλι ροδόνερo, serum, ενυδατική προσώπου, και κρέμα ματιών, όλα δηλαδή όσα βάζω και το πρωί.

Για να ενυδατώσω, επίσης, το σώμα μου, βάζω πάντα 100% φυσικό λάδι καρύδας από το σουπερμάρκετ μετά το βραδινό ντους, όσο το δέρμα είναι ακόμη λίγο νωπό γιατί τότε η ενυδάτωση γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Στα μαλλιά κάνω έναν χαλαρό κότσο για να μην μπλέκονται και σπάνε στο μαξιλάρι. Επίσης λούζομαι ανά δύο ημέρες, και μετά το μπάνιο, όταν τα μαλλιά είναι νωπά, βάζω ένα λαδάκι και τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά εκτός και αν βιάζομαι ή κρυώνω, που σε εκείνες τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ πιστολάκι αφού πρώτα ψεκάσω τα μαλλιά μου με heat protector.

Υπάρχουν και μερικά πράγματα που κάνω πιο αραιά και όχι σε καθημερινή βάση. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

Κάνω μια μάσκα βαθύ καθαρισμού μία φορά την εβδομάδα.
Κάνω επίσης μια μάσκα ενυδάτωσης που και που.
Βάζω λάδι καρύδας στα μαλλιά, τα τυλίγω σε μία πετσέτα, κοιμάμαι με αυτό, και λούζομαι το πρωί, μια φορά στις δύο εβδομάδες.
Προσπαθώ να έχω πάντα τα νύχια μου, και των χεριών αλλά και των ποδιών, σε καλή κατάσταση (δεν πειράζει που είναι χειμώνας!). Είναι προσωπικό μου pet peave τα άσχημα νύχια. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι βαμμένα, απλώς καθαρά και λιμαρισμένα.
Επίσης κάνω αποτρίχωση και τους χειμερινούς μήνες.
Και φυσικά το πιο σημαντικό, τρώω όσο πιο υγιεινά μπορώ και πίνω πολύ νερό!

Το ξέρω ότι είναι αρκετά βήματα, αλλά μια λαμπερή επιδερμίδα και όμορφα μαλλιά χρειάζονται συνεχή φροντίδα καθώς είναι ζωντανοί οργανισμοί που με την λάθος περιποίηση, φθείρονται. Μπορεί σε κάποιον να φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά και σε καμία περίπτωση δεν είναι αναγκαστικό να τα κάνεις για να νιώσεις ωραία, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να κάνω το μικρό μου at home spa που και που, και διασκεδάζω να περιποιούμε τον εαυτό μου! Extra fun points σου δίνει η διαδικασία αν βάλεις και λίγη μουσικούλα και τα κάνεις με τις φίλες σου!

Σας φιλώ γλυκά,

xxx

Αμαλία