REAL LIFE #ITSAMALIAK

#ItsAmaliaK: Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας!


Αμαλία Κωστοπούλου

31 Μαΐου 2018

img-5404-122550.jpg

Το καλοκαίρι, παρ' όλη την ομορφιά του, την ξεγνοιασιά, τα ξενύχτια, τα μπάνια και το κολακευτικό μαύρισμα που αναμφίβολα πάει σε όλες, μπορεί να υπάρξει και μια εποχή μεγάλης ανασφάλειας. Προσωπικά, ενώ όλο τον χρόνο προσπαθώ να είμαι σε φόρμα, να τρώω καλά και να γυμνάζομαι και ανεξαρτήτως του πως είναι τελικά το σώμα μου, όπως όλες μας, με πιάνει μια ανασφάλεια με την εμφάνιση μου πριν βάλω μαγιό. Το έχω συζητήσει πολλές φορές με φίλες μου οι οποίες μου έχουν εξομολογηθεί ότι νιώθουν το ίδιο και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι λίγο τα social media με τα απρόσιτα πρότυπα σώματος που προβάλουν, λίγο η σύγκριση με το σώμα άλλων γυναικών γύρω μας, κάνουν ακόμα και τις πιο άνετες από εμάς να καταλήγουμε να κοιταζόμαστε δύο φορές στον καθρέφτη πριν πάμε στην παραλία.

Κάνοντας αυτές τις σκέψεις συνειδητοποίησα πόσο κουραστικό είναι πια αυτό το τέλειο πρότυπο σώματος που βλέπουμε παντού, σε όλες τις καμπάνιες μόδας, σε όλα τα social media, αλλά και μεταξύ γυναικών που κριτικάρουν η μία την άλλη. “Πολύ αδύνατη, κυτταρίτιδα, περιττά κιλάκια”, ό,τι και να είναι όλες μας έχουμε ακούσει κάποιο από αυτά τα σχόλια. Πολλές φορές έχω πέσει θύμα της κριτικής αυτής, τόσο από εμένα την ίδια στον εαυτό μου, όσο και από τρίτους, γι' αυτό λοιπόν αποφάσισα φέτος το καλοκαίρι να κάνω μια προσπάθεια να αφήσω αυτές τις σκέψεις πίσω και να διασκεδάσω και να απολαύσω το σώμα μου και τα μπάνια μου χωρίς ανασφάλειες.

Φυσικά είναι εύκολο να το πει κανείς αυτό αλλά δύσκολο να το κάνεις πραγματικά. Τελευταία ακολουθώ πολύ το κίνημα μέσω των social media που έχουν αρχίσει διάφορα μοντέλα και διάσημοι στο εξωτερικό να λένε “όχι” στο Photoshop και στο ρετουσάρισμα στις φωτογραφίσεις τους, έτσι ώστε να μην προωθούν λάθος πρότυπα σε άλλες γυναίκες. Με την σειρά τους έτσι, πολλά brands έχουν ξεκινήσει να κάνουν το ίδιο, και ως νούμερο ένα φαν της γυναικείας ενδυνάμωσης, τα ψάχνω και τα ακολουθώ γιατί πιστεύω πως έχει έρθει πια να δωθεί ένα τέλος στην απρόσιτη εικόνα της μόδας που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Ακολουθώντας αυτό το κίνημα νιώθω πολύ πιο δυνατή να κάνω την αλλαγή αυτή στον τρόπο που σκέφτομαι στην καθημερινότητα μου.

Για αυτό το καλοκαίρι βρήκα, λοιπόν, και το αγαπημένο μου brand, τα Aerie by American Eagle που και έχουν από τα πιο ωραία μαγιό που έχω δει για αυτήν την σεζόν, αλλά και υποστηρίζουν το body positivity και την πραγματικότητα που αναζητώ πλέον στα ρούχα μου. Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίσεις τους δεν χρησιμοποιούν Photoshop, ενώ φροντίζουν στις καμπάνιες τους να έχουν γυναίκες με όλους τους σωματότυπους, προωθώντας αληθινά και αναζωογονητικά δυναμικά πρότυπα.

Ίσως εάν αρχίσουμε όλοι μας, αλλά και εταιρείες μόδας, να σκεφτόμαστε έτσι, τα πράγματα να αλλάξουν σταδιακά, να νιώσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και άνεση να δείχνουμε αυτό ακριβώς που είμαστε.

Κάθε γυναικείο σώμα είναι διαφορετικό και η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας!

Σας φιλώ γλυκά

Xxx

Αμαλία