REAL LIFE MOTHERWORLD

Οι καλύτερες συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται πιο εύκολα το βράδυ


The Jennettes

18 Ιουνίου 2021

Οι καλύτερες συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται πιο εύκολα το βράδυ

Κάθε φορά που γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται μαζί του και ένα μικρό «θαύμα», το οποίο έρχεται να κάνει τη ζωή των γονιών πιο φωτεινή και ευτυχισμένη, αφού είναι ικανό να σου μάθει πράγματα για τον εαυτό σου, που ούτε η ίδια γνώριζες, ενώ είναι σίγουρο πως θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο!

Από τη στιγμή που έρχεται στον κόσμο, ο δεσμός του με τη μητέρα του είναι αδιαχώρητος, τα συναισθήματα είναι τόσο έντονα και ο σκοπός της πλέον είναι η σωστή ανατροφή του, στην οποία δεν δίνει περιθώρια για λάθη. Ένα παιδί αλλάζει όλη την καθημερινότητά της, τις προτεραιότητές της, τη ζωή της.

Υπάρχουν, όμως, στιγμές που μια μαμά έχει ανάγκη να μοιραστεί σκέψεις, πρακτικές συμβουλές, αλλά και προβληματισμούς που θα κάνουν καλύτερη και πιο αποδοτική, τη σχέση της με το παιδί της. Γιατί όσο σκληρά και να προσπαθείς, κανείς δεν σε προετοιμάζει πραγματικά από πριν για τη νέα σου ζωή.

Μια από τις πιο συχνές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μαμά, είναι ο ύπνος του παιδιού της. Τα μικρά τους δεν κοιμούνται νωρίς, αρνούνται να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους, κάνουν ανήσυχο ύπνο ή ξαφνικά πετάγονται μέσα στη νύχτα φωνάζοντας «μαμά» και «μπαμπά».

Συμβαίνει σε πολλές οικογένειες, ειδικά τον τελευταίο καιρό με την πανδημία του κορωνοϊού, που ήρθε ξαφνικά και τάραξε τις ζωές μας και ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των παιδιών μας. Μήπως βιώνεις κι εσύ τα ίδια το τελευταίο διάστημα; Μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου, ακολουθώντας τα 3 μυστικά που διαβάσαμε στο deltamoms.gr!

Βάλε τα σε εφαρμογή σιγά-σιγά και σε λίγο καιρό όλα θα είναι πολύ καλύτερα και για εσένα, αλλά και για το μικρό σου!

3 μυστικά για να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται πιο εύκολα το βράδυ

1. Βάλε και τήρησε ένα πρόγραμμα ύπνου

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείται καθημερινά μια ρουτίνα ύπνου από το παιδί σου. Βάλε του όρια, λοιπόν, και καθορίστε μαζί μία συγκεκριμένη ώρα που θα πέφτει για ύπνο κάθε βράδυ. Αυτό δε θα το διευκολύνει μόνο να κάνει έναν καλό ύπνο, αλλά θα βοηθήσει σημαντικά στην υγεία του εγκεφάλου του και στη γνωστική ανάπτυξή του.

2. Η γυμναστική βοηθάει

Τα παιδιά μας όλους αυτούς τους μήνες καραντίνας έχουν στερηθεί τις εξωσχολικές και αθλητικές δραστηριότητές τους. Και αυτό μπορεί να έχει επηρεάσει σημαντικά ακόμη και τον ύπνο τους. Σου φαίνεται περίεργο; Κι όμως, όταν ένα παιδί γυμνάζεται τακτικά μέσα στην εβδομάδα μπορεί και κοιμάται πιο εύκολα, αλλά κάνει και πιο ποιοτικό, βαθύ ύπνο. Άσε που κουράζεται και δε θέλει πολλά-πολλά για να καταλήξει στο κρεβάτι του. Θες κάτι καλύτερο;

3. Πες «όχι» στις πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή

Δε χρειάζεται να ξοδεύουν άλλο χρόνο πίσω από μια οθόνη. Αναρωτιέσαι γιατί; Διότι το μπλε φως της οθόνης μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που προκαλεί τον ύπνο. Πριν κοιμηθούν, λοιπόν, τα παιδιά σου προτίμησε να τους διαβάσεις ένα βιβλίο ή να φτιάξετε όλοι μαζί ένα παζλ.

Γιατί με κάθε παιδί, γεννιέται και μια μαμά

Σε όλες αυτές τις μητέρες, απευθύνεται το ανανεωμένο deltamoms.gr, ένας χώρος αλληλοϋποστήριξης, βοήθειας και αγάπης για τις μητέρες και τα παιδιά τους από την ΔΕΛΤΑ, και τις προσκαλεί να κάνουν εγγραφή στο deltamoms club, το οποίο προσφέρει κάθε μήνα εκπτωτικά κουπόνια για αγορές.

Το deltamoms.gr έρχεται να λειτουργήσει ως διαδικτυακός «σύμβουλος», προσφέροντας τέσσερις ενότητες, ανάλογα με το στάδιο ενδιαφέροντος και την ηλικία του παιδιού, μεταδίδοντας την εμπειρία στους γονείς, αλλά και στις μέλλουσες μανούλες. Πολύτιμος σύμμαχος σε αυτό, η ambassador, Σταματίνα Τσιμτσιλή, μία νέα μανούλα και η ίδια, είναι πρόθυμη μέσα από το deltamoms.gr, να μοιραστεί τις δικές της εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές.

Σκεπτόμενη τις μονογονεϊκές οικογένειες και όλες τις μητέρες που «μάχονται» και μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, η ΔΕΛΤΑ και το deltamoms club δίνουν την ευκαιρία στα μέλη του να προσφέρουν και εκείνοι με τον δικό τους τρόπο τη βοήθειά τους, μέσα από μια καμπάνια κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Όταν είσαι μαμά αγαπάς όλα τα παιδάκια και θέλεις να μαθαίνεις, να κερδίζεις, αλλά και να προσφέρεις. Έλα κι εσύ στο deltamoms.gr. Γιατί με κάθε παιδί γεννιέται και μία μαμά!