REAL LIFE MOTHERWORLD

Γιατί μερικές γυναίκες κάνουν παιδιά μόνο του ίδιου φύλου;


The Jennettes

8 Ιουλίου 2021

Γιατί μερικές γυναίκες κάνουν παιδιά μόνο του ίδιου φύλου;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που καθορίζει το φύλο ενός μωρού; Και γιατί ορισμένες γυναίκες κάνουν μόνο αγόρια ή μόνο κορίτσια;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που καθορίζει το φύλο ενός μωρού; Και γιατί ορισμένες γυναίκες κάνουν μόνο αγόρια ή μόνο κορίτσια;

Αμέσως μόλις ανακαλύψουν ότι ξεκινά μία εγκυμοσύνη, πολλοί γονείς αναρωτιούνται για το φύλο του παιδιού που πρόκειται να αποκτήσουν. Η βιολογική διαδικασία, μέσω της οποίας καθορίζεται αν πρόκειται να είναι αγόρι ή κορίτσι, είναι αρκετά πολύπλοκη και ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως γιατί συμβαίνει αυτό!

1. Δεν υπάρχει κάποιο φυλετικό γονίδιο

jenny.gr

Ενώ οι περισσότερες οικογένειες έχουν μια ισορροπημένη αναλογία φύλου, άλλοι γονείς δεν μπορούν να συλλάβουν αγόρια ή κορίτσια, και ορισμένοι πιστεύουν ακόμη και ότι τα γονίδια κοριτσιών ή αγοριών «είναι κληρονομικό της οικογένειας». 

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν βρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει εάν ορισμένες οικογένειες μπορούν να έχουν μόνο αγόρια ή κορίτσια, λόγω των γονιδίων τους.

Σε κάποιο σημείο, οι επιστήμονες μπορεί να αλλάξουν τη γνώμη τους, αλλά για τώρα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος ότι τα γονίδια της οικογένειάς σας μπορούν να επηρεάσουν εάν θα έχετε παιδιά μόνο ενός φύλου.

2. Το φύλο καθορίζεται από τον άνδρα

jenny.gr

Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το φύλο ενός παιδιού εξαρτάται από τη μητέρα, επειδή είναι εκείνη που το «κουβαλάει», στην πραγματικότητα, είναι υπόθεση του πατέρα. 

Δεδομένου ότι το σπέρμα μεταφέρει χρωμοσώματα και για τα δύο φύλα, ορισμένα σπερματοζωάρια μεταφέρουν χρωμοσώματα Χ για κορίτσια, ενώ άλλα έχουν χρωμοσώματα Υ για αγόρια. Ενώ μια γυναίκα έχει 2 Χ χρωμοσώματα, το φύλο ενός νεογέννητου εξαρτάται από το ποιο σπερματοζωάριο (X ή Y) εισέρχεται στο θηλυκό ωάριο.

3. Σε εποχή μεγάλου στρες, τα θηλυκά μωρά είναι πιο συνηθισμένα

Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν βρει ορισμένους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το φύλο. Έχει αποδειχθεί ότι μετά από αγχωτικούς καιρούς, όπως οι φυσικές καταστροφές, η αναλογία φύλου θα αλλάξει, έχοντας περισσότερα νεογέννητα κορίτσια. Μπορεί να οφείλεται στο άγχος που έχουν εκτεθεί οι μελλοντικές μητέρες!

4. Συγκεκριμένες τροφές μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερες πιθανότητες απόκτησης κοριτσιού

jenny.gr

Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης ενός κοριτσιού. Για παράδειγμα, η μείωση του αλατιού και η κατανάλωση πολλών γαλακτοκομικών προϊόντων ενδέχεται να αυξήσουν τις πιθανότητες για μια γυναίκα να αποκτήσει κοριτσάκι. 

Από την άλλη πλευρά, οι μητέρες των οποίων η διατροφή είναι γεμάτη με τρόφιμα πλούσια σε νάτριο και κάλιο είναι πιο πιθανό να γεννήσουν αγόρια.

jenny.gr

5. Συνήθως, εάν μια μητέρα έχει παιδιά μόνο ενός φύλου είναι απλώς μια σύμπτωση

Είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι η ισορροπία των φύλων παρέμεινε η ίδια για αιώνες και δεν υπάρχουν πτυχές που μπορούν να την αλλάξουν σημαντικά. 

Οι οικογένειες που έχουν πολλά παιδιά του ίδιου φύλου είναι σπάνιες αλλά μπορούν να εξηγηθούν στατιστικά. Κάθε παιδί έχει 50% πιθανότητα να είναι αγόρι ή κορίτσι. Έτσι, για παράδειγμα, για 3 παιδιά, η πιθανότητα όλων αυτών να είναι αγόρια είναι: 0,5 Χ 0,5 Χ 0,5 = 0,125 ή 12,5%.

Δείτε ακόμη: Πρόωρα μωράκια ντύνονται υπερήρωες

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr