REAL LIFE TODAY I LOVE

Τονώστε την αυτοεκτίμησή σας


9 Απριλίου 2013

418241_485867278107490_1060358506_n.jpg

Σε 5 βήματα.

Όλα ξεκινούν από εσάς. Είναι απόλυτα αναγκαίο και λογικό να αγαπάτε τον εαυτό σας. Πώς μπορείτε να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας;

  • Πρώτα απ’ όλα πρέπει να κατανοήσετε ότι ζείτε για εσάς και όχι για τους άλλους. Τα άτομα που δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους αναζητούν μονίμως την επιβεβαίωση στους άλλους και υποφέρουν στην ιδέα της απόρριψης. Πρέπει να καταλάβουν πως δεν γίνεται να ικανοποιούν τις ανάγκες και τα θέλω των άλλων.
  • Αποφύγετε τις συγκρίσεις. Είναι μια σημαντική πηγή δυστυχίας. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός έχει τα δικά του προτερήματα και ελαττώματα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάζετε δεξιά και αριστερά τι κάνουν οι άλλοι, βάζοντας τον εαυτό σας στη διαδικασία της σύγκρισης.
  • Μην αναζητάτε τη τελειότητα. Μην την αναζητάς ούτε στους άλλους ούτε στον εαυτό σου, γιατί η τελειότητα δεν υπάρχει. Αυτό που όντως υπάρχει είναι ένα απέραντο περιθώριο για βελτίωση.
  • Συγχώρα στον εαυτό σου τα λάθη. Δεν υπάρχει λόγος να αναλώστε για πράγματα του παρελθόντος. Αφού δεν γίνεται να αλλάξουν ούτε έχουν κάποια χρησιμότητα. Είναι σημαντικό να μαθαίνετε από τα λάθη.
  • Όποιος αναλύει χάνει το νόημα. Αντί να αναλύετε και να κοιτάτε τι πήγε άσχημα, είναι πολύ καλύτερα να ενεργείτε. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείτε τις αρετές σας. Η κίνηση είναι ζωή και επομένως εξέλιξη.