REAL LIFE TODAY I LOVE

Μην ανησυχείς, βασίσου πάνω μου


17 Απριλίου 2013

BAΣΙΣΟΥ-ΠΑΝΩ-ΜΟΥ.jpg

Μπορείς να το ζητήσεις από κάποιον; Εσύ πιστεύεις ότι είσαι άτομο εμπιστοσύνης; Έχεις αναρωτηθεί αν η γύρω σου σε εμπιστεύονται; Αν όχι μπορείς να αλλάξεις κάτι ώστε να γίνεις ένα άτομο εμπιστοσύνης;

Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:

Δεν χρειάζεται να κάνεις δηλώσεις αλλά προσπάθησε να μιλάς με τις πράξεις σου. Το άτομο που έχει ανάγκη να μιλάει διαρκώς για την αξία του εκπέμπει μεγάλη ανασφάλεια. Είναι προτιμότερο να δείχνει τη αξίζει κανείς σιωπώντας.

Βρες τα δυνατά σου σημεία. Μπορείς να παίξεις καλά όταν ξέρεις τις ικανότητες σου αλλά και τις αδυναμίες σου. Προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ποιες είναι οι αρετές που διαθέτεις και σκέψου πως μπορείς να τις εκμεταλλευτείς προς όφελος τόσο δικό σου όσο και των άλλων.

Μην σαμποτάρεις άθελα σου τον εαυτό σου. Υπάρχουν δραστηριότητες που ανακόπτουν την πρόοδό σου, όπως, για παράδειγμα, οι αρνητικές σχέσεις που έχουν ως στόχο να κλονίσουν την αυτοεκτίμησή σου. Απαλλάξου απ’ αυτές.

Κοιτά τις ευκαιρίες που υπάρχουν γύρω σου. Στη δουλειά ή στον κοινωνικό κύκλο, κάθε νέα κατάσταση είναι μια ευκαιρία για να μαθαίνεις, πράγμα που ενισχύει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.

Άσκησε το σώμα σου. Η εμπιστοσύνη καλλιεργείται επίσης έχοντας μια καλή παρουσία. Λίγη κανονική γυμναστική αυξάνει τον ενεργητικό τόνο και απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας.