REAL LIFE TODAY I LOVE

Τι να αλλάξουμε ως γονείς το 2014


3 Ιανουαρίου 2014

Ο καθένας βάζει τους δικούς τους στόχους για τη νέα χρονιά. 

Εκτός λοιπόν από τους προσωπικούς, τους επαγγελματικούς καλό θα ήταν να αναθεωρήσουμε μερικά πράγματα στο ρόλο του γονέα.

Φέτος λοιπόν ας προσπαθήσουμε:

  • Να δώσουμε το χώρο και το χρόνο που χρειάζονται τα παιδιά μας να μεγαλώσουν. Είναι άδικο γι΄αυτά να προσπαθούμε να τα βάλουμε στο δικό μας τρόπο σκέψης και να τα υποχρεώνουμε να ωριμάζουν με τόση βιασύνη. Ας σεβαστούμε το χρόνο τους και να τα αφήσουμε να απολαύσουν στο έπακρο τα ξένοιαστα παιδικά χρόνια.
  • Να πάρουμε όμως και εμείς τη θέση μας μέσα σ΄αυτό το χώρο και το χρόνο. Να ευχαριστηθούμε την κάθε ηλικιακή τους φάση. Να βγαίνουμε ευκολότερα και συχνότερα απ΄το ρόλο της μαμάς που αγχώνεται για τα πάντα και θέλει να λαμβάνει δράση γι΄όλα πριν ακόμα γίνουν. Ας αφεθούμε μαζί τους στη διεργασία και να δούμε τη ζωή μέσα απ΄τα δικά τους μάτια.
  • Να απομακρύνουμε κάθε ηλεκτρονική συσκευή που εμποδίζει την επικοινωνία. Την ουσιαστική επικοινωνία με την οικογένεια μας. Ναι, η τεχνολογία είναι καλή και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Δεν θα πρέπει όμως να την αντικαθιστά.
  • Να είμαστε περήφανες γι' όλα τα μικρά και ασήμαντα επιτεύγματά τους. Μπορεί για εμάς να είναι αυτονόητα, όμως γι΄εκείνα όχι.
  • Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να παίζεις μαζί τους χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα. Σαν να είστε συνομήλικοι. Να ξαπλώνετε και να κάνετε όνειρα. Να πλάθετε ιστορίες με φανταστικούς ήρωες. Να γελάτε και να ταξιδεύετε με το νου σας. Να δημιουργείτε κατασκευές.
  • Να τα βοηθάτε να ανακαλύπτουν κάθε στιγμή νόημα στη ζωή τους. Να ανακαλύπτουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους. Να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Ζήστε μαζί με τα παιδιά σας μια υπέροχη και γεμάτη χρονιά. Ναι, τα προβλήματα υπάρχουν, οι δυσκολίες, τα εμπόδια. Επιλέξτε όμως να τα δείτε ως ευκαιρίες και όχι ως αδιέξοδα. Χαρείτε λοιπόν την οικογένεια σας και αφήστε τα να νιώσουν την ασφάλεια και την αποδοχή που έχουν ανάγκη.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.