REAL LIFE TODAY I LOVE

Έξυπνα tips που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη


16 Μαΐου 2014

Κάθε νέα νοικοκυρά θέλει να γνωρίζει αυτά τις έξυπνες συμβουλές που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στην κουζίνα. 

Μυστικά που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, είναι δοκιμασμένα και ξέρεις πώς ακόμη και την τελευταία στιγμή μπορούν να σε σώσουν. Πόσες λοιπόν νέες νοικοκυρές μπαίνοντας στην κουζίνα αντιμετωπίζουν χιλιάδες δυσκολίες; Θα σας πω εγώ, όλες. Στη θεωρία λίγο πολύ βλέποντας την μαμά μας ή την γιαγιά μας να μαγειρεύει μας φαινόταν παιχνιδάκι. Στην πράξη όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τι κάνεις όταν η κρέμα δεν σου πήζει; Τι κάνεις όταν πέσει περισσότερο αλάτι στο φαγητό; Για το ψωμί που την επόμενη μέρα φαίνεται ξερό και πόσες ακόμα λεπτομέρειες δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας.

Βρήκα λοιπόν μερικά σωτήρια μυστικά. Κάποια από αυτά μου τα έχει μάθει η μητέρα μου, κάποια δοκίμασα στην πράξη και κάποια κατάφερα να μαζέψω ρωτώντας.

Σας παρουσιάζω μερικά από αυτά και θα ακολουθήσει συνέχεια!

  • "Σώστε" το αλμυρό φαγητό. Μπορεί να τύχει και να σας πέσει παραπάνω το αλάτι την ώρα που μαγειρεύετε. Φυσικά, το φαγητό δεν είναι για πέταμα. Προσθέστε μια φέτα πατάτας (κομμένη και ξεφλουδισμένη) ή μια φέτα ψωμί. Και τα δύο έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το αλάτι. Κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα!
  • Παγάκια άμεσα. Μπορεί να σας φανεί απίθανο αλλά είναι από τα πιο έξυπνα τρικ για να έχετε παγάκια άμεσα. Δεν είναι κάτι νέο, το συγκεκριμένο γεγονός ονομάζεται φαινόμενο Mpempa προς τιμή του Erasto Mpempa, ενός φοιτητή από τη Τανζανία που το περιέγραψε το 1963. Το νερό που έχει βράσει και βρίσκεται σε θερμοκρασία 100 βαθμών παγώνει πιο γρήγορα από το νερό της βρύσης. Δοκιμάστε το πιάνει.
  • Νόστιμες τομάτες. Μην τις βάζετε στο ψυγείο γιατί η ψύξη καταστρέφει τη γεύση και το άρωμά τους. Επίσης, για να τις ξεφλουδίσετε πιο εύκολα, αφήστε τες για λίγο σε ζεστό νερό.

Stay tuned...

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.