REAL LIFE TODAY I LOVE

Πώς να γίνει το σπίτι σας πιο «υγιές»;


16 Ιουλίου 2014

Μπορεί να σας ακουστεί περίεργο αλλά είναι εξίσου σημαντικό εκτός απ΄την αποτοξίνωση του οργανισμού μας να φροντίζουμε και την αποτοξίνωση του σπιτιού μας. Έχετε ακούσει τους ειδικούς ψυχικής υγείας που λένε πως το σπίτι μας είναι ψυχολογικά φορτισμένο; Έχουν απόλυτο δίκιο αν σκεφτείτε πως ζείτε καθημερινά σ΄ένα χώρο στον οποίο περνάτε ευχάριστα, ξεκουράζεστε, χαλαρώνετε, ζείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κτλ. Ο χώρος λοιπόν χρειάζεται ανανέωση και φρεσκάδα. Να αλλάζει η ενέργεια.

Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να ανανεώσετε τους χώρους του σπιτιού σας. Να μπει καθαρός και φρέσκος αέρας.

  • Πρώτα απ΄όλα ξεκινήστε από μία γενική καθαριότητα. Κατεβάστε και πλύνετε τις κουρτίνες σας, όπου μαζεύετε όλη η σκόνη την οποία αναπνέετε επιβαρύνοντας την υγεία σας. Συνεχίστε με τις δουλειές που ξέρετε, ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα κτλ. Βάλτε χρώμα στο σπίτι. Χρωματιστά ριχτάρια ή μαξιλάρια, λουλούδια ή κάποιο καινούριο διακοσμητικό θα δώσουν μία νέα εικόνα στο χώρο. Προσοχή, στην γενική καθαριότητα του σπιτιού αποφύγετε τις χημικές ουσίες. Διαβάστε προσεκτικά όλα τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων καθαρισμού που χρησιμοποιείτε και αναζητήστε εκείνα που είναι πιο φιλικά προσκείμενα στο περιβάλλον. Εναλλακτικά, υπάρχουν και φυσικές λύσεις καθαρισμού του σπιτιού σας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χρήσεις του αλατιού, της σόδας και του ξυδιού.
  • Ξεκαθαρίστε τι χρειάζεστε και τι όχι. Η οργάνωση και η τάξη είναι βασικά για να υπάρχει ηρεμία σ΄ένα σπίτι. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μαζεύουμε πράγματα πολλά απ΄τα οποία δεν χρησιμοποιούμε. Είναι ευκαιρία τώρα που έχετε χρόνο να δείτε τι κρατάτε και τι δίνετε. Επίσης, για να αποκτήσετε την ηρεμία που λέμε ξεκινήστε απ΄την ακαταστασία που προκαλούν η τηλεόραση, ο υπολογιστής και ένα σωρό ηλεκτρονικά gadgets που γεμίζουν το χώρο σας. Βάλτε μία τάξη στα καλώδια και τα τηλεχειριστήρια, που σας αποσπούν την προσοχή και αν είναι δυνατόν βρείτε κρυφές γωνιές για να τα τοποθετήσετε, ώστε να μην τα βλέπετε όλη την ώρα μπροστά σας. Συνεχίστε, με την γραφική ύλη των παιδιών και τη δική σας αλλά και με τις ντουλάπες σας. Οργάνωση θα πρέπει να μπει και στην κουζίνα σας. Δείτε τα ντουλάπια σας ακόμη και το ψυγείο σας αν είναι τακτοποιημένα και καλά οργανωμένα.
  • Αλλάξτε φίλτρα στον απορροφητήρα σας ή πλύνετε τα ήδη υπάρχοντα. Ο απορροφητήρας είναι ένα μέρος στο σπίτι που συχνά αμελούμε, μέχρι την ώρα που πλέον είναι ορατό ότι το φίλτρο του θέλει άλλαγμα.

Είναι δύσκολο μέσα στο χειμώνα να αφιερώνετε συχνά το χρόνο που χρειάζεται για να κάνετε γενική στο σπίτι σας. Το καλοκαίρι όμως προσφέρεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.