REAL LIFE TODAY I LOVE

2 ταινίες που πρέπει να δείτε


19 Ιανουαρίου 2015

Στον απολογισμό του διημέρου που μόλις πέρασε έχουν θέση και δύο ταινίες που τις είδα, μου άρεσαν και γι΄αυτό σας τις προτείνω. Δεν είναι πρόσφατες κι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τις έχετε δει ήδη. Όμως, αξίζει να τις ξαναθυμηθείτε καθώς θίγουν με τον πιο εύστοχο και ρομαντικό τρόπο αλήθειες που δύσκολα μπορούν να ειπωθούν ακόμη κι αν απευθυνόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό.

 «(500) Days of Summer», πρόκειται  για μία δραματική, αισθηματική κομεντί του 2009. Το σενάριο είναι των  Scott Neustadter, Michael H. Weber σε σκηνοθεσία του Marc Webb. Πρωταγωνιστούν οι  Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt. Ουσιαστικά όλη η ταινία εξελίσσεται γύρω από τον Τοm o οποίος ερωτεύεται τηνSummer, τη νέα βοηθό του αφεντικού του. Οι δύο τους θα έρθουν πιο κοντά παρόλο που η Summer του ξεκαθαρίζει απ΄την αρχή πως δεν πιστεύει στην αληθινή αγάπη κι ότι δεν θέλει να δεσμευτεί σε μία σχέση. Τελικά, υπάρχει αληθινή αγάπη; Ή μήπως όλα είναι θέμα σωστού timing;

"What If", ο τίτλος της ταινίας στα ελληνικά έχει μεταφραστεί ως «Φίλοι ή κάτι παραπάνω;». Απ΄τον τίτλο και μόνο μπορεί ο καθένας να υποθέσει για το ποια θα είναι η εξέλιξη της ταινίας. Το θέμα όμως, είναι πόσο εύκολα μπορεί να βγει κανείς από το δίλλημα αυτό και να κάνει το πρώτο βήμα; Να τολμήσει να παραδεχτεί πως είναι ερωτευμένος; Σε σκηνοθεσία του Michael Dowse και πρωταγωνιστές τους  Daniel Radcliffe, Zoe Kazan.