REAL LIFE TODAY I LOVE

To κλασικό παραμύθι της Σταχτοπούτας στη μεγάλη οθόνη από τη Disney


9 Μαρτίου 2015

C-024-20133Rsm.jpg

Η νέα version της Σταχτοπούτας είναι προ των πυλών και θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 12 Μαρτίου. Πρόκειται για μια ταινία που την περιμένω με εφηβική σχεδόν ανυπομονησία κι εγώ μα και οι κόρες μου. Το κλασικό παραμύθι μεταφέρεται και πάλι στη μεγάλη οθόνη και το trailer που είδα, υπόσχεται μια παραμυθένια παραγωγή υψηλής αισθητικής, ονειρική και φαντασμαγορική.

Η Σταχτοπούτα είναι από τις αγαπημένες μου περσόνες. Είναι η επιτομή της ηρωίδας που, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να παραμένει στη μεριά της αγνότητας και της καλοσύνης και να μην εξαγριώνεται, να είναι παντοτινά μια άξια πρωταγωνίστρια ενός αλησμόνητου παραμυθιού.

CINDERELLA

Το καστ των ηθοποιών με τους Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden και Helena Bonham-Carter είναι κατάλληλα δομημένο για να μας ανοίξει την πόρτα του παραμυθιού, που ξαναγεννιέται ζωντανό στα μάτια μας μετά την all time classic ταινία κινουμένων σχεδίων του 1950. Από τη μικρή γεύση που πήρα, τα κοστούμια έχουν αποδοθεί με τέτοιο τρόπο που θα μας μεταφέρουν σε μια μελωδική ατμόσφαιρα, ξεχυλισμένη από τη λάμψη και τη γλύκα των παραμυθιών. Μάλιστα, το εντυπωσιακότατο μπλε φόρεμα της Σταχτοπούτας στο χορό διαθέτει 10,000 Swarovski κρύσταλλα και αποτελείται από περίπου 250 μέτρα υφάσματος.

Αναμονή λοιπόν για την πολυπόθητη κινηματογραφική βραδιά...ποιος δεν χρειάζεται άλλωστε λίγη μαγεία;