REAL LIFE TODAY I LOVE

Ευκαιρία για γαστρονομικές δημιουργίες


31 Ιουλίου 2015

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να γίνω η Master Chef της κουζίνας. Υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος από ότι συνήθως και μεγαλύτερη όρεξη για να δοκιμάσω νέες μεθόδους!

βαζα

Όσο βρισκόμαστε κοντά στη φύση, τόσο περισσότερο εμπνεόμαστε για να παράξουμε πράγματα με φυσικές πρώτες ύλες. Μυρωδικά, φρέσκα λαχανικά και φρούτα είναι το κίνητρο για τις πιο αρωματικές δημιουργίες που χαίρονται τα παιδιά και οι φίλοι. Η φύση δίνει λοιπόν το περιεχόμενο και αυτό που μου έλειπε ήταν το "περιτύλιγμα". Που θα αποθήκευα και θα συντηρούσα τις δημιουργίες που είχα βάλει στο ημερήσιο πρόγραμμα;

μελι

Η ΙΚΕΑ μου έδωσε τη λύση! Η νέα limited edition σειρά HEMSMAK ξεκίνησε να κυκλοφορεί τον Ιούλιο και θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Είναι γεμάτη βάζα, μπουκαλάκια, δοχεία και κουτιά μέσα στα οποία μπορούν να μπουν προς συντήρηση ή σερβίρισμα όλα όσα είχα σκοπό να φτιάξω. Μια φίλη λοιπόν που έφτασε για να περάσουμε μαζί μερικές μέρες, μου έφερε όλα όσα χρειαζόμουν. Ενθουσιάστηκα όταν είδα πως πολλά από αυτά τα είδη είχαν κορδονάκια και ετικέτες που βοηθούν πολύ για τακτική αποθήκευση. Έγραψα πάνω το περιεχόμενο και τις ημερομηνίες παρασκευής και έτσι όλα ήταν νοικοκυρεμένα.

μαρμελαδα

Θα έφτιαχνα μαρμελάδες, βερίκοκο και ροδάκινο, τις οποίες δεν χορταίνουν τα παιδιά και θα έβαζα διάφορα μυρωδικά που είχα μαζέψει σε βόλτες και πεζοπορίες που μου αρέσει πολύ να κάνω. Μεταλλικά και γυάλινα σκεύη απλά και χρηστικά με κινητοποίησαν στο να ξεκινήσω αμέσως! Και όπως πάντα, όταν κάνεις κάτι με κέφι, το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένη επιτυχία!