REAL LIFE TODAY I LOVE

Google Art Project: εκεί που βλέπεις όλη την street art του κόσμου


30 Σεπτεμβρίου 2015

Google_Street-11.jpg

Εντόπισα κάτι που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και με έκανε να "σπαταλήσω" δημιουργικά περίπου 2 ώρες από το χθεσινό μου απόγευμα. Πρόκειται για μια νέα πλατφόρμα που έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει στην street art όλου του κόσμου γυρίζοντας απλά ένα κατευθυντήριο βελάκι...

Η street art του όλου του πλανήτη είναι τώρα πια συγκεντρωμένη σε μια διαδικτυακή γκαλερί. Το Google Art Project/Street Art είναι το απόλυτο playground του φιλότεχνου ταξιδιώτη που ενδιαφέρεται για την τέχνη του δρόμου.

StreetArt

Πάνω από 5.000 έργα και 100 online εκθέσεις που μέσω του εργαλείου Google Street View μπορεί να τα δει κανείς γυρίζοντας σε στενά και τοίχους εργοστασίων, παλιών σιδηροδρομικών σταθμών ή πολυκατοικιών. Μια πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι αυτή των audio tours. Ο χρήστης ακούει μερικές βασικές πληροφορίες για το project που τον ενδιαφέρει και να περάσει από το ένα στο άλλο.

Google_Street-11

Σκοπός του εργαλείου είναι να διατηρήσει μια τέχνη εκ φύσεως εφήμερη και να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ανθρώπους να περιηγηθούν σκαλίζοντας λίγο παραπάνω τις παγκόσμιες δημιουργίες και εμπνεύσεις. Κι είναι τόσο εντυπωσιακό να διαπιστώνει κανείς πως όλοι έχουν ανάγκη από χρώμα και δημόσια έκφραση... Δοκιμάστε το και στοιχηματίζω πως θα κολλήσετε!

P.s. Εντόπισα και 3 έργα στην Ελλάδα, ένα στην Αθήνα και 3 στη Βόρεια Ελλάδα. Ανακαλύψτε τα!