REAL LIFE TODAY I LOVE

DYI: Τι κάνω όταν ξυπνάω με θαμπό δέρμα


28 Ιανουαρίου 2016

Μερικές μέρες είναι από αυτές που λέμε "ξύπνησα στραβά". Διαπιστώνεις πως κάτι δεν πάει καλά με το δέρμα σου, λες κι η φλατ διάθεση έχει αποτυπωθεί στο πρόσωπό σου. Σε όλους μας συμβαίνει, μιας και το δέρμα και η λάμψη του εξαρτάται απόλυτα από το τί έχουμε ήδη κάνει για αυτό και τι του "χρωστάμε".

Η σχέση με το δέρμα μας είναι μια σχέση δούναι και λαβείν. Σε περίπτωση που μας λείπει ύπνος ή γενικότερα διάγουμε μια κουραστική περίοδο είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα ξυπνήσουμε με θαμπό δέρμα. Μια ακόμη αιτία και μάλιστα πολύ βασική, είναι η ελλιπής ενυδάτωση. Έχω λοιπόν δύο άμεσους DYI "αερόσακους" που με βοηθούν να επανακτήσω τη λάμψη της επιδερμίδας μου και μάλιστα χωρίς πολλά πολλά.

Λύση νο1...αν υπάρχει λίγος χρόνος Scrub με μέλι και ζάχαρη Αρχικά, για να καταπολεμήσετε το θαμπό δέρμα σας, πρέπει να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα κάνοντας απολέπιση. Για να φτιάξετε ένα σπιτικό scrub, θα ανακατέψετε λίγο μέλι με κόκκους ζάχαρης μέσα σε ένα μπολ και έπειτα θα το εφαρμόσετε σε πρόσωπο αλλά και στο λαιμό ομοιόμορφα. Θα τρίψετε το μείγμα του scrub απαλά ώστε να φύγει το στρώμα από τα νεκρά κύτταρα και στη συνέχεια θα ξεπλύνετε με νερό το πρόσωπο και το λαιμό. Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα που κοκκινίζει, θα πρέπει να γίνεται η εφαρμογή πιο αραιά και φειδωλά.

Λύση νο2...όταν δεν υπάρχει -ως συνήθως- αρκετός χρόνος Ροδόνερο Μπορείτε αφού ξεπλύνετε το πρόσωπό σας να το ταμπονάρετε με ροδόνερο και να το αφήσετε να στεγνώσει. Θα νιώσετε αμέσως φρεσκάδα και καθαριότητα.