REAL LIFE TODAY I LOVE

Ιδέες για πασχαλινά δώρα στα βαφτιστήρια


Τζένη Μπαλατσινού

27 Απριλίου 2016

Τα δώρα στα βαφτιστήρια ή στα παιδιά φίλων είναι πάντα από τις μεγαλύτερες απολαύσεις μου. Το βλέμμα των παιδιών γεμάτο ενθουσιασμό όταν ανοίγουν το πακέτο τους είναι ανεκτίμητο και η επιλογή του κατάλληλου δώρου σίγουρα είναι μια αποστολή που απαιτεί μελέτη.

Φέτος λοιπόν, εκτός από την καθιερωμένη λαμπάδα, σοκολατένια αυγά ή τσουρέκια, αποφάσισα πως οι επιλογές μου θα έχουν έναν κοινό άξονα. Βοηθός μου ήταν ο γιος μου που λατρεύει τα επιτραπέζια παιχνίδια και μου έδωσε την καλύτερη ιδέα. Ήξερα λοιπόν που να ψάξω και να βρω τα καλύτερα και πιο ευφάνταστα μοναδικά κουτιά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που τα παιχνίδια Δεσύλλας, έρχονται να μου δώσουν την καλύτερη λύση που θα κάνει τα πρόσωπα των παιδιών να αστράφτουν από χαρά.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι ελληνικά, οικονομικά και πάνω από όλα μοναδικού σχεδιασμού. Οι επιλογές που είχα ήταν πολλές μα ξεχώρισα δύο ιδιαιτέρως. Και δύο παιχνίδια βοηθούν τα μικρά παιδιά στην εκμάθηση αγγλικών με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

til 1

Το πρώτο είναι το Playten ένα παιχνίδι για παιδιά και γονείς. Υπάρχουν 8 διαφορετικές καρτέλες με θέματα όπως το σχολείο, το σπίτι, τα ζώα της φάρμας και της ζούγκλας. Όλες οι λέξεις στις καρτέλες είναι γραμμένες στα Aγγλικά και οι μικρές κάρτες αντικειμένων στα Eλληνικά. Ο κάθε παίκτης αφού διαλέξει μία καρτέλα, ρίχνει το ζάρι και περπατάει πάνω σε ένα χρωματιστό σαλιγκάρι, όπου πρέπει να σταμάτα στο σωστό χρώμα για να μαζεύει τις κάρτες του. Όποιος ταιριάξει πρώτος τις δέκα εικόνες και τερματίσει στο τέλος της ράχης του σαλιγκαριού, είναι ο νικητής.

til 5

Το δεύτερο που επέλεξα είναι το Cook a Box όπου το παιδί γίνεται chef και καλείται να πάρει τα κατάλληλα υλικά για να μαγειρέψει τη συνταγή που έχει διαλέξει. Όλες οι λέξεις στις κάρτες συνταγών είναι γραμμένες στα αγγλικά και οι μικρές κάρτες υλικών στα Eλληνικά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο κάθε παίχτης προσπαθώντας να βρει και να τοποθετήσει τα σωστά υλικά στη συνταγή του, μαθαίνει με διασκεδαστικό τρόπο τις λέξεις στα Aγγλικά.

til 4

Τέλος, αυτό που πήρα για εμένα. Το concept είναι το εξής: Η βασίλισσα Abla και ο βασιλιάς Ubla είναι δύο χαριτωμένα πλασματάκια που κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να ενώσουν τις 2 φυλές τους, δημιουργώντας μια νέα φυλή: τους Abla-Ubla -έτσι λέγεται και το παιχνίδι. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Η γλώσσα τους είναι διαφορετική και πρέπει να επικοινωνήσουν σωστά ξεπερνώντας τρελές δοκιμασίες.

ABLA_BOX-500x500

Η φιλοσοφία γύρω από το επιτραπέζιο είναι αυτή που μου αρέσει περισσότερο, δλδ. ο ουσιαστικός χρόνος με τα παιδιά, τα γέλια, η κουβέντα και τα πειράγματα, όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε πιο άνετα τις ημέρες των γιορτών. Καλή Ανάσταση λοιπόν σε όλους!