REAL LIFE TODAY I LOVE

Μια ημέρα γνήσιας συνεργασίας και προσφοράς για καλό σκοπό


Τζένη Μπαλατσινού

25 Μαΐου 2016

IMG_6934.jpg

Η προηγούμενη Παρασκευή ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα προσφοράς και άψογης συνεργασίας. Έγινε πλέον θεσμός και αναφέρομαι στην εξαιρετική εταιρική πρωτοβουλία του ομίλου Novartis που με κεντρικό μήνυμα «Από άνθρωπο προς άνθρωπο», υπάλληλοι και καλεσμένοι συμμετείχαμε ενεργά στην «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς».

Novartis 1

Αποφάσισα να συμμετέχω με μεγάλη χαρά και προθυμία, καθώς τέτοιου είδους ενέργειες είναι κάτι παραπάνω από αξιέπαινες και με βρίσκουν πάντα εκεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη βρέθηκα με περισσότερους από 350 εργαζόμενους του ομίλου να ετοιμάζουμε πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία ανέλαβαν να μοιράσουν η «Οργάνωση Γη – Κέντρο της Γης» σε συνεργασία με την «Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες».

IMG_6921

Ζωγραφίσαμε κάρτες και κουτιά που έγραφαν "Welcome" καλωσορίζοντας τα μικρά παιδιά προσφύγων που σε πολύ δύσκολες συνθήκες φτάνουν ως εδώ, αναμένοντας για την καλύτερη μέρα που θα έρθει. Δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις την ενέργεια των ανθρώπων που συμμετείχαν. Έδωσαν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό, με φροντίδα και ξεχωριστό ενδιαφέρον για το κάθε πακέτο και με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, όλα ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.

IMG_6917

Επιπλέον, μαγειρέψαμε γεύματα τα οποία στη συνέχεια διανεμήθηκαν σε άπορες ελληνικές οικογένειες από την ΜΚΟ «Μπορούμε», η οποία έχει ως αποστολή τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στη χώρα μας. Ήμουν στο πόστο με τις σαλάτες, ειδικότης μου! Καθαρίζαμε, πλέναμε και κόβαμε σε μια αλυσίδα χεριών που "πετούσαν".

IMG_6934

Όλοι οι άνθρωποι γύρω μου ήταν μάχιμοι και θετικοί, με μια διάθεση να βάλουν το λιθαράκι τους σε μια προσπάθεια στήριξης, αλληλεγγύης και βοήθειας με κίνητρο το γνήσιο ενδιαφέρον. Και αυτό ακριβώς είναι και το σκεπτικό της εταιρείας, η τοποθέτηση των ασθενέστερων ομάδων στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους. Ο εθελοντισμός και η ομαδική εργασία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της φιλοσοφίας του ομίλου της Novartis, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η κοινωνική προσφορά είναι πάνω από όλα ένα ευχάριστο καθήκον.

Η «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς», αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Εταιρικής Ευθύνης της Novartis αποσκοπώντας στη στήριξη τοπικών κοινωνιών, ιδρυμάτων και Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών με πράξεις που ταιριάζουν στη δέσμευσή του Ομίλου για προσφορά.

novartis 5

Εδώ και 20 χρόνια η Novartis αφιερώνει την ημέρα της ίδρυσής της στην κοινωνία, και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, μέσα από πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας, να αλλάξουν την καθημερινότητα παιδιών, ηλικιωμένων, απόρων και ευπαθών ομάδων. Δεν θα μπορούσα λοιπόν, να μην στηρίξω αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια και να ευχηθώ για τη συνέχιση της, αν και είμαι σίγουρη πως τέτοιου είδους προσπάθειες θα είναι στην ετήσια ατζέντα της εταιρείας εσαεί.