REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Τα παιδιά μας είναι όλη η ομορφιά μας


28 Σεπτεμβρίου 2016

picmonkey-collage-3460782.jpg

Νιώθω τυχερή γιατί στη ζωή μου περιτριγυρίζομαι από πολλούς ανθρώπους που νοιάζονται για εμένα και εγώ γι” αυτούς. Η συναναστροφή με τον κόσμο γύρω μου πιστεύω ότι με εξελίσσει και με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Ακόμα περισσότερο η επικοινωνία με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζομαι και αγαπάω, τα παιδιά μου. Τώρα το πώς διαχειρίζομαι τη μεγάλη αγάπη μου γι' αυτά και την ανατροφή τους είναι ένα μεγάλο θέμα.

6g

Στη θεωρία είμαστε όλοι καλοί. Στην πράξη είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Πρακτικά, λοιπόν, δεν ξέρω αν είμαι καλή γιατί δεν είμαι εγώ που θα με κρίνω. Ξέρω, όμως, ότι επιδιώκω να γίνομαι καλύτερη. Πιστεύω στην ισορροπία, το διάλογο και περισσότερο, στο να ακούς τι σου λένε. Στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στη δυνατότητα να βάζεις σε τάξη την σκέψη, άρα και τον κόσμο γύρω σου.

10g

Όταν μας μιλάνε να ακούμε πραγματικά τι λένε. Και όταν τους απαντάμε να χρησιμοποιούμε κανονικό λόγο και να μην υιοθετούμε αυτή την περίεργη ομιλία -που όλες καταλαβαίνουμε ποια εννοώ- και κάνουμε λες και μιλάμε σε μωρό-παιδί που δεν έχει νοημοσύνη. Τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν τα πάντα, γιατί έχουν αναπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Όπως έχουν ανάγκη και από καθημερινή επιβράβευση.

3g

Δεν συγκρατώ τον εαυτό μου από τα «μπράβο» ακόμα και σε μικρά καθημερινά κατορθώματα: "Τι ωραία γράμματα έκανες σήμερα", "Ήσουν σίφουνας σήμερα στο γήπεδο". Θέλω τα παιδιά μου να έχουν αυτοπεποίθηση, να πατάνε γερά στη γη και να μην φοβούνται να πειραματίζονται και να κάνουν λάθη. Γιατί από τα λάθη και τα βιώματα μας γινόμαστε ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Πολλές φορές μιλάω για τα δικά μου λάθη και αυτοσαρκάζομαι. Γιατί τα λάθη έχουν πλάκα. Με αυτά γελάς μεγαλώνοντας και τα αναπολείς σε παρεϊστικες συζητήσεις.

8g

Θεωρώ πολύ σημαντικό να έχουν πολλές και διαφορετικές εικόνες, άρα και προσλαμβάνουσες. Τον πολιτισμό και γενικότερα τις δράσεις. Έτσι καλλιεργείται η κοινωνική συνείδηση και η συλλογική σκέψη. Η ένωση του μερικού με το γενικό, του ατόμου με το σύνολο. Σινεμά, θέατρο και μουσεία, εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις ακόμα και escapes rooms. Δοκιμάστε να πάτε όλη την οικογένεια σ΄ένα escape room, θα γελάτε για ημέρες! Μου αρέσει να μαθαίνω και να ψάχνω πράγματα που μπορεί να τους αρέσουν. Ναι, κι εγώ μαζί τους θέλω να δοκιμάζω νέες εμπειρίες. Χρειάζεται η δική μας ενεργή συμμετοχή.

1g

Και μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά έχουν πολλά ταλέντα. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να τα αναπτύξουν και, στην πορεία της ζωής τους, να διαλέξουν ποια θέλουν να κρατήσουν. Και σε όλο αυτό να μη λείπει το fun. Γιατί το «ναι» στη δημιουργικότητα, δεν είναι μόνο «ναι» στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, για παράδειγμα, αλλά και στο χοροπήδημα πάνω στο στρώμα του κρεβατιού και στις βουτιές από ψηλά και σε ό,τι άλλο μπορεί να μας δώσει φτερά.

7g

Ναι, όλα να μας νοιάζουν. Και η ευγένεια, και η φροντίδα της προσωπικής υγιεινής, και η ψυχική τους υγεία και ηρεμία και η ελευθερία. Όλα.

Έτσι όπως νοιάζομαι για το σώμα μου, το πρόσωπό μου και τα μαλλιά μου, το ίδιο νοιάζομαι και για την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά των παιδιών μου! #careforhair #careforher #jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για την ομορφιά σας και την ομορφιά γύρω σας.