REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Τα ζώα κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη


19 Οκτωβρίου 2016

picmonkey-collage-14-640x620.jpg

Δείξτε μου κάποιον που έχει κατοικίδιο και δεν είναι χαρούμενος. Κάποιον που έχει κατοικίδιο και νιώθει μόνος. Κάποιον που δεν νιώθει χρήσιμος –ότι προσφέρει σε κάποιον που τον έχει ανάγκη. Αντί να συνεχίσω σε αυτό το μοτίβο που είναι κάπως γενικό, θα μιλήσω πιο ειδικά, για τη δική μου προσωπική σχέση με τα ζώα. Έχω δύο γάτες και δύο σκύλους.

1517283_235790406752328_1765765707_n

Τα βράδια που έρχεται η γάτα μου στο κρεβάτι να κoιμηθούμε μαζί, νιώθω ηρεμία, το γουργούρισμα της είναι αγχολυτικό της και κοιμάμαι πιο γρήγορα. Οι αγκαλιές, οι βραδινές βόλτες και τα παιχνίδια με τα δύο μου σκυλιά τον Λάμα και τον Μάο διώχνουν το άγχος της ημέρας. Από τη στιγμή που θα με δουν να κρατάω το λουρί για βόλτα, η χαρά τους δεν κρύβεται, η ουρίτσα τους πηγαίνει πέρα δώθε μόλις ανοίξω την πόρτα του σπιτιού.

8

Η εικόνα του κουρνιασμένου μου γάτου Λόλο, χωμένου στα μαξιλάρια και τα κουβερλί του σαλονιού, το χοροπήδημα της γάτας μου Μουνίνγκ τρέχοντας πίσω από το μάλλινο νήμα, το φούντωμα της γούνας της όταν την φοβίζει κάτι… εικόνες που μυρίζουν σπίτι, ζεστασιά, οικογένεια.

12362636_864642483634292_523719269_n

Με τα κατοικίδια μου μπορώ να συνεννοηθώ, χωρίς να χρειάζεται κανένας κοινός λεκτικός κώδικας. Δεν θα ξεχάσω, όταν ήμουν δώδεκα ετών κι είχα μπει να κάνω μία τυπική επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, η γάτα μου η Καρούζα δεν είχε φάει τίποτα επί τρεις ημέρες και δεν είχε σηκωθεί από το κρεβάτι μου. Έχουν ένστικτο... Ίσως αν καταφέρναμε και οι άνθρωποι να έχουμε καλύτερη επαφή με το ένστικτό μας και να μην τα εκλογικεύουμε όλα γύρω μας, να ήταν πιο εύκολη η ζωή μας.

5

Η επαφή με τα ζώα, και τη φύση γενικότερα, αλλά ακόμα και οι δράσεις με τα ζώα, όπως η ιππασία, μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά στον άνθρωπο. Οι ευτυχισμένες στιγμές μας μαζί τους μάς υπενθυμίζουν ποια είναι αυτά για τα οποία αξίζει να αγχωνόμαστε, σε τι να αφιερώνουμε το χρόνο μας ή, αν μη τι άλλο, μας χτυπάνε το καμπανάκι πως τα πράγματα που μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα είναι απλά…

2

Είναι πολύ σημαντικό να φέρνουμε σε επαφή τα παιδιά μας με τα ζώα από μικρή ηλικία. Να μαθαίνουν να τα φροντίζουν και να είναι υπεύθυνα. Λένε πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ηρεμία.

Αν δεν έχετε παιδιά μπείτε στην διαδικασία να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, αν έχετε παιδιά, κάντε το ίδιο. Αν είστε εργένηδες, ή έχετε σχέση, επίσης. Θα αλλάξει η ζωή σας. Λίγες στιγμές φροντίδας προς το αγαπημένο σας τετράποδο, και αντίστοιχα μερικά φιλιά από την μουσούδα του, θα σας κάνουν να νιώσετε ευτυχία και απέραντη γαλήνη.

Τα έχουμε πει, με τη φροντίδα και την ομορφιά έχω αγάπη.

Έτσι όπως νοιάζομαι για το σώμα μου, το πρόσωπό μου και τα μαλλιά μου, το ίδιο νοιάζομαι και για τα ζώα! #careforhair #careforher #jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για την ομορφιά σας και την ομορφιά γύρω σας.