REAL LIFE TODAY I LOVE

#Jennycares: Δεν υπάρχει ομορφιά, αν δεν υπάρχει υγιεινή διατροφή


17 Νοεμβρίου 2016

bright-edit-img-3436crop.jpg

Ας πούμε, μπορώ να σκεφτώ πολλά παραδείγματα με εμένα να πεθαίνω από την πείνα και να παραγγέλνω φαγητό στη δουλειά… «απ’ όπου να’ ναι, πεινάω!» -που αν το καλοσκεφτούμε είναι δύο τα λάθη μου ήδη: α) έφτασα τον οργανισμό μου σε σημείο που δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν φάει πρώτα, και β) ούτε και με νοιάζει τι θα φάω, αρκεί να φάω. Άλλη περίπτωση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να μη μαγειρεύω τίποτα με τη δικαιολογία για τον εαυτό μου, «όλη μέρα τρέχω, δεν μπορώ και να μαγειρέψω», λες και για το μαγείρεμα πρέπει να αφιερώσω τουλάχιστον μία ώρα από το χρόνο μου, οπωσδήποτε.

Οπότε πριν από κάποια χρόνια, έβαλα στην ζωή μου τα τάπερ. Δεν πάω πουθενά, χωρίς τα τάπερ μου και τους χυμούς μου. Γραφείο, γύρισμα. φωτογράφιση, τα τάπερ έχουν τη τιμητική τους..

 

4

Το πρωί, δεν υπάρχει περίπτωση  που να μην πιω το «μαγικό μου ρόφημα», όπως το λέω, που το κουβαλάω συνέχεια μαζί μου, και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκεφτόμουν και δεν το έκανα μέρος της καθημερινής μου ρουτίνας νωρίτερα –πράσινο τσάι με μέλι, δυόσμο, ginger και λεμόνι, μοιράζομαι τόσα μαζί σας που δεν θα μπορούσα να μη σας πω στα γρήγορα και αυτή τη συνταγή.

9

Επίσης, ναι, η ιδέα του να αρχίσω να έχω πιο σωστή διατροφή, με οδήγησε στο να αποκτήσω πιο στενή επαφή με τη φύση –πράγμα το οποίο επιδιώκω, γενικότερα. Έτσι, δεν μπορώ να συγκρίνω με τίποτα πια τη γεύση μιας ντομάτας που μεγάλωσε σε ένα μπαξέ, χωρίς καμία περίεργη εμπλοκή του ανθρώπου σε αυτό, με τη γεύση μιας άλλης, που είχε την ατυχία να μεγαλώσει αλλιώς… 

1

Τρελαίνομαι για όλων των ειδών τα φρούτα και τα λαχανικά και όσο αστείο κι αν σας φανεί τρελαίνομαι και με τα χρώματά τους. Δηλαδή, τα θέλω στη ζωή μου ακόμα και για αυτό το λόγο: για το χρώμα που της δίνουν. Και οι πολύχρωμες τροφές είναι πιο υγιεινές –όχι ότι δεν το ξέρετε, αλλά το λέω για να χαίρομαι κι εγώ με τις επιλογές μου!

Όλα αυτά καθόλου δεν σημαίνουν ότι δεν τρώω εκτός σπιτιού ούτε ότι δεν τρώω, ας πούμε, γλυκά. Και  muffins και τρουφάκια και τα παγωτά μου το καλοκαίρι θα τα φάω αν τα τραβάει πολύ η όρεξή μου και μία μπύρα θα πιω όταν θα βγω έξω με την παρέα μου και όλα θα τα κάνω. Άλλωστε, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαγορεύσουμε κάτι εντελώς από τη διατροφή μας. Στην ποσότητα και στη συχνότητα χρειάζεται να δώσουμε προσοχή.

 

11

Αφήστε που αν αρχίσουμε, απλώς, να έχουμε επαφή με τη φύση, όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Και η όρεξη για πιο υγιεινή διατροφή, και η όρεξη για γυμναστική, και γενικότερα όλα όσα κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη. Παρατηρήστε πόσο όμορφα νιώθετε όταν ξέρετε ότι φάγατε κάτι που σας κάνει καλό ή όταν έχετε ολοκληρώσει έναν ωραίο περίπατο στο βουνό. Θα διαπιστώσετε κι εσείς όλη την ομορφιά που κρύβει η αίσθηση υγείας. Άλλωστε, υγεία και ομορφιά πάνε μαζί.

3

Έτσι όπως νοιάζομαι για το σώμα μου, το πρόσωπό μου και τα μαλλιά μου, το ίδιο νοιάζομαι και για τη διατροφή μου!
#careforhair #careforher
#jennycares: Μην ξεχνάτε να νοιάζεστε για τον εαυτό  σας και την ομορφιά γύρω σας.