REAL LIFE TODAY I LOVE

Όπως τότε που μαθαίναμε ποδήλατο...


Τζένη Μπαλατσινού

17 Νοεμβρίου 2017

jennyb.jpg

Και μεγάλωσα

Τότε, λοιπόν, συνειδητοποίησα πως η ζωή μοιάζει με ποδήλατο. Αν καταφέρεις να ισορροπήσεις πάνω της, ακόμα και ο πιο ανώμαλος δρόμος θα σου φανεί σαν την πιο εύκολη πίστα. Πολλές φορές έχουμε όλοι βιώσει ένα εσωτερικό χάος, το οποίο μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, όπως θέματα υγείας, burnout, προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ακόμα και λάθος χειρισμό στα οικονομικά. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβουμε αρχικά πως αυτή η εσωτερική φρενίτιδα είναι που προκαλεί το εξωτερικό χάος (και όχι το αντίθετο).

Γιατί συμβαίνει αυτό μέσα μας; Ίσως γιατί η δύναμη, η ισορροπία και η προστασία που παρέχουμε στον εαυτό μας και στο σώμα μας να έχουν κλωνιστεί. Και το ξέρω πως όταν συμβαίνει αυτό, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι διακοπές. Παρόλα αυτά ένα διάλειμμα θα μας δώσει λίγη ανακούφιση, αλλά δεν θα φέρει τις αλλαγές που χρειάζονται προκειμένου να αποκατασταθεί και να διατηρηθεί η εσωτερική μας ισορροπία.

Στις φιλοσοφίες της ανατολής λένε να προσέχεις το σώμα σου και να το σέβεσαι σα να ήταν ο ναός σου. Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Από το πιο απλό, που πολλές φορές βέβαια το χάνουμε γιατί κοιτάμε πιο μακριά, πιο περίπλοκα. Έχετε αναλογιστεί, για παράδειγμα πως ένα υγιές πεπτικό σύστημα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς λειτουργούμε; Γι' αυτό και μας είναι απαραίτητα τα συμβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας, η οποία μπορεί να μεταβληθεί από διάφορους παράγοντες όπως την αλλαγή διατροφής ή ακόμα και την γήρανση. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Δρ. Ηλία Ξηρουχάκη, Γαστρεντερολόγο, και Πρόεδρο της Εταιρείας Ελικοβακτηριδίου και Λοιμώξεων Πεπτικού, «Στον σύγχρονο τρόπο ζωής η χρήση αντιβιοτικών, ορμονικών σκευασμάτων, η επικράτηση νέων ασθενειών και το στρες είναι παράγοντες που διαταράσσουν τη χλωρίδα του εντέρου. Η χρήση νέων συμπληρωμάτων που περιέχουν συνδυασμό προβιοτικών και πρεβιοτικών και ονομάζονται συμβιοτικά βοηθά στην ανάκτηση αυτής της ισορροπίας».

Με τα συμπληρώματα διατροφής Equilumen η ισορροπία μπορεί να ξεκινήσει από μέσα μας. Η σειρά μάλιστα των συγκεκριμένων συμπληρωμάτων εκτός από το Equilumen Forte που είναι για τους ενήλικες, περιλαμβάνει και το Equilumen Baby, που προστατεύει την εντερική χλωρίδα του μωρού - κάτι που οι νέες μαμάδες σίγουρα θα εκτιμήσουν.

Σίγουρα όμως δεν αρκεί μονάχα αυτό για να έρθουμε σε ισορροπία. Σαφώς και είναι ένα σημανικό πρώτο βήμα, αλλά οφείλουμε και να ξέρουμε να ρίχνουμε ρυθμούς και να μην νιώθουμε τύψεις γι' αυτό, να ζούμε στο τώρα (το ξέρω πως είναι δύσκολο να μην σκέφτόμαστε το πριν και το μετά - αλλά τι θα λέγατε για λίγο διαλογισμό;), να αφήνουμε μερικές φορές τον έλεγχο και κυρίως να δείχνουμε κατανόηση και να είμαστε ευγενικοί απέναντι στον εαυτό μας.

Και κάπως έτσι θα νιώσουμε και πάλι αυτό το αίσθημα ελευθερίας, όπως στις πρώτες μας ορθοπεταλιές.