REAL LIFE TODAY I LOVE

Η μέρα που πήρα τα βουνά!


Τζένη Μπαλατσινού

6 Μαρτίου 2018

mg-4617.jpg

Μαζί ήταν και η ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσω το νέο Citroen C3 Aircross, που είχα στα χέρια μου για test drive. Είχα ακούσει και διαβάσει πολλά και καλά λόγια για το νέο αυτοκίνητο της Citroen αλλά ήθελα να δω με τα μάτια μου, αν όντως κάνει όσα υπόσχεται!

Το Σάββατο ξεκινήσαμε πρωί πρωί.

Προορισμός μας, η Ορεινή Αρκαδία ένας ιδανικός τόπος για κοντινές αποδράσεις. Υπέροχα χωριά, μοναδικές διαδρομές τόσο για off road, όσο και για πεζοπορία. Eίτε είστε ζευγάρι, είτε είστε παρέα, είτε πάτε οικογενειακά η ... "αγία τριάδα" των χωριών Στεμνίτσα - Δημητσάνα - Καρύταινα, δεν θα σας απογοητεύσει.

Όσο για τους περιπατητές, η κοιλάδα του Λούσιου με την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά της είναι ιδανική για πεζοπορία. Στις δύο πλευρές της κοιλάδας, υπάρχουν και τρία πολύ σημαντικά μοναστήρια, η μονή Αιμυαλών, η μονή Φιλοσόφου και η μονή Προδρόμου, τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε.

Τώρα αν ανήκετε στους αθλητικούς τύπους, μπορείτε να κάνετε ράφτινγκ στον Λούσιο ποταμό, τοξοβολία και άλλες δραστηριότητες, μέσω της Trecking Hellas, η οποία θα φροντίσει να ζήσετε την εμπειρία με ασφάλεια.

Ξεκινήσαμε λοιπόν από Αθήνα, με συννεφιά αλλά σύντομα άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες. Τελικά στο ταξίδι μας, "φάγαμε" πολύ βροχή αλλά το Citroen, μας οδήγησε με ασφάλεια και στιβαρότητα στην εθνική οδό, ενώ και στην ανάβαση προς το βουνό η συμπεριφορά του ήταν εξαιρετική. Φτάνοντας κάναμε την πρώτη μας στάση λίγο πριν βγούμε στον χωματόδρομο, για έναν καφέ και ζεστή σοκολάτα. Βγάλαμε τους χάρτες μας- μερικοί από εμάς είμαστε παραδοσιακοί- μελετήσαμε την διαδρομή που θα ακολουθούσαμε και επιβιβαστήκαμε στο αυτοκίνητο.

Ήταν η ώρα να το λασπώσουμε!

Γυρίσαμε τον περιστροφικό διακόπτη του Grip Control στην ένδειξη για χώμα (υποκαθιστά στον γαλλικό όμιλο PSA την κλασική τετρακίνηση) και το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε.

Για καλή μας τύχη, η βροχή κατά διαστήματα σταματούσε και έτσι μπορέσαμε να κάνουμε διάφορες στάσεις μέσα στο δάσος, για να απολαύσουμε τη φύση.

Μετά από 1,5 ώρα off road διαδρομής με αρκετό ταρακούνημα, μπόλικη λάσπη και φυσικά βροχή, πήραμε αναζωογονημένοι το δρόμο της επιστροφής! Υ.Γ. Εντάξει, κάναμε και την απαραίτητη στάση για φαγητό σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι για το οποίο υπόσχομαι να σας γράψω σύντομα!

Όσο για το Citroen C3 Aircross; Πραγματικά, αυτό το μικρό αλλά τόσο άνετο SUV με εντυπωσίασε τόσο με όλα τα συστήματα που διαθέτει όσο και με την αισθητική του και την γενικότερη οδηγική του συμπεριφορά.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρετε και εσείς τα βουνά;

xxx

Τζένη