REAL LIFE TODAY I LOVE

Πώς φροντίζω τα πιο μοναδικά και ευαίσθητα ρούχα μου


Τζένη Μπαλατσινού

6 Μαΐου 2019

sam_2.jpg

Μερικές από τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις μας βρίσκονται χαραγμένες στη μνήμη μας, μερικές έχουν αποτυπωθεί σε φωτογραφίες και μερικές άλλες συνοδεύουν αντικείμενα ή ρούχα θα μας θυμίζουν πάντα αγαπημένες μας στιγμές. Μπορεί να είναι κάτι που φορούσε η μητέρα ή η γιαγιά μας, ένα παιδικό μας φόρεμα, ένα vintage κομμάτι που ανακαλύψαμε σε κάποιο ταξίδι και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν το φοράμε ή κάτι που μας θυμίζει μία πολύ ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μας - τα ρούχα αυτά είναι αναμνήσεις που θέλουμε να κρατήσουμε για πάντα κοντά μας.

Σε κάθε ντουλάπα υπάρχει ένα τέτοιο ρούχο, που τρέφουμε ένα συναισθηματικό δέσιμο μαζί του - και ιδίως αν έχουν περάσει χρόνια που βρίσκεται στην κατοχή μας, προσπαθούμε να το διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι και στη δική μου ντουλάπα, που είναι ειδικά αφιερωμένο στα ρούχα αυτά που φέρουν και από μία μοναδική ιστορία το καθένα. Βέβαια, τα λεπτεπίλεπτα και ευαίσθητα αυτά υφάσματα που έχουν καταφέρει να διατηρηθούν στην πάροδο του χρόνου, απαιτούν και συγκεκριμένη φροντίδα στο πλύσιμο.

Σε αυτό με έχει βοηθήσει η τεχνολογία QuickDrive των πλυντηρίων και πλυντηρίων-στεγνωτηρίων της Samsung, το οποίο προσφέρει εξαιρετικά καθαριστικά αποτελέσματα σε λίγο χρόνο και έτσι έχω καταφέρει να διατηρήσω ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα σε τέλεια κατάσταση. Εκτός του ότι τα προστατεύει απόλυτα χάρη στον καινοτόμο κάδο του, με έχει διευκολύνει ιδιαίτερα και με την καθημερινότητά μου. Το γεγονός πως πλένει στο μισό χρόνο* πλύσης σε όλα τα προγράμματα, μου επιτρέπει να τελειώνω γρήγορα με το πλύσιμο των ρούχων σε περίπτωση που είμαι βιαστική, ενώ αν χρειάζεται να αφιερώσω λίγο χρόνο στη δουλειά μου εκείνη τη στιγμή, διαθέτει πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, σε βαθμό που δεν καταλαβαίνω ότι είναι σε λειτουργία καν.

Κι αν τύχει να ξεχάσω κάτι εκτός πλυντηρίου, το AddWash πορτάκι, μου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσω ρούχα ή και μαλακτικό κατά τη διάρκεια της πλύσης**. Όσο για τα εξαιρετικά ευαίσθητα και vintage ρούχα, υπάρχει μοντέλο QuickDrive που περιλαμβάνει και πρόγραμμα απολύμανσης και φρεσκαρίσματος με ατμό, για να βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση. Όσο για τους χειμερινούς μήνες, το τρίωρο πρόγραμμα πλυσίματος και στεγνώματος του πλυντηρίου-στεγνωτηρίου QuickDrive είναι ιδανικό όταν δεν μπορώ να απλώσω τα ρούχα έξω - ή αν μέσα στο τρέξιμο της ημέρας δεν προλαβαίνω. Σε αυτήν την περίπτωση, έχω τη δυνατότητα να ελέγξω το πλυντήριο QuickDrive από το κινητό μου, με την εφαρμογή SmartThings Q-rator™! Μπορώ να διαλέξω την ώρα που θα ξεκινήσει ή θα τελειώσει το πλύσιμο, αλλά και να μου προτείνει το πρόγραμμα, ανάλογα με το τι υφάσματα βρίσκονται στον κάδο.

Έχω πλέον τον τρόπο να φροντίσω τα πιο αγαπημένα μου ρούχα και υφάσματα όπως χρειάζεται, με προσοχή και φροντίδα, χωρίς αυτό να απαιτεί κούραση ή πολύ χρόνο μέσα στην καθημερινότητά μου. Είμαι ήσυχη πως θα είναι καθαρά και θα παραμείνουν σε τέλεια κατάσταση - είμαι ήσυχη πως όσες αναμνήσεις φέρουν μαζί, θα μείνουν άθικτες στον χρόνο.

*Σύγκριση με Samsung QuickDrive™ WW7800M και WW6800M έναντι Samsung WW6500K. Εξοικονομεί 50% χρόνο στα προγράμματα Βαμβακερά (5 κιλά φορτίο, 40°C βαμβακερά) και e-Βαμβακερά με βάση τα δεδομένα της Intertek.

**Η πόρτα AddWash ανοίγει μόνο όταν η θερμοκρασία του κάδου είναι κάτω από 50°C