REAL LIFE TODAY I LOVE

4 βήματα που απογειώνουν την εμπειρία του καφέ


Τζένη Μπαλατσινού

9 Ιουλίου 2019

lor_5714j.jpg

Με τον ερχομό του καλοκαιριού, το μόνο που επιθυμούμε είναι να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε στις μικρές στιγμές απόλαυσης και ευχαρίστησης που μας προσφέρει αυτή η εποχή. Μία καλοκαιρινή απόδραση της τελευταίας στιγμής, μία βόλτα για περπάτημα όταν πέσει ο ήλιος, με συνοδεία τη μυρωδιά των νυχτολούλουδων, λίγες στιγμές απογευματινής ησυχίας στο δροσερό μας μπαλκόνι παρέα με τον αγαπημένο μας καφέ. Είναι ξεχωριστή η εμπειρία που μας προσφέρει η απόλαυση ενός δροσιστικού, ποιοτικού καφέ, κυρίως τις μέρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή ακόμα και για την εποχή.

Η προσωπική μου προτίμηση τείνει προς τον espresso, καθώς η γεύση του καφέ είναι πιο "καθαρή" και έτσι είναι πιο εύκολο να διακρίνουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Με τα χρόνια έχω γίνει αρκετά επιλεκτική όσον αφορά τις επιλογές μου στον καφέ, αφού δίνω ιδιαίτερη σημασία στη στιγμή εκείνη της απόλαυσης - επιλέγω να πιω τον καφέ μου μία φορά μέσα στη μέρα και να φροντίσω να είναι όσο πιο ποιοτική γίνεται.

Ένας από τους πιο καλούς μου φίλους, που πλέον ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, είναι barista - και πριν κάποιο καιρό προσφέρθηκε να μου μάθει τα μυστικά του για τον τέλειο Freddo Espresso. Κι επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από έναν κρύο freddo το καλοκαίρι, σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τα μυστικά αυτά:

1. Φτιάξτε έναν διπλό espresso σε μικρό φλιτζάνι χρησιμοποιώντας 2 κάψουλες L’OR Espresso.

2. Προσθέστε όση ζάχαρη επιθυμείτε, εάν επιθυμείτε. Χτυπήστε τη μαζί με τον διπλό espresso που μόλις φτιάξατε, χωρίς να προσθέσετε πάγο, αφού η θερμοκρασία του espresso είναι αυτή τη στιγμή αρκετή για να λιώσει τη ζάχαρη από μόνη της.

3. Βάλτε δύο ή τρία παγάκια στο ποτήρι/shaker που χρησιμοποιήσατε για να χτυπήσετε τον espresso και τη ζάχαρη και χτυπήστε το μέχρι να κρυώσει. Όσο λιγότερο το χτυπήσετε, τόσο το καλύτερο, έτσι ώστε να μην χαθεί το άρωμα του καφέ.

4. Ρίξτε το στο ποτήρι σας και έτοιμο!

Η απόλαυση που προσφέρει ένας Freddo Espresso L’OR είναι μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία γεύσης και αισθήσεων. Ο καλός καφές μπορεί να μας δώσει ενέργεια και να μας χαλαρώσει την ίδια στιγμή, να γίνει μία υπέροχη εμπειρία που μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα και να μας εμπνεύσει. Είναι μία μικρή πολυτέλεια. Κι επειδή είναι όμορφο να μοιραζόμαστε αυτές τις μικρές πολυτέλειες της καθημερινότητάς μας, μέσα από το website του L’OR Freddo, μπορείτε να λάβετε δωρεάν 1 συσκευασία με 3 κάψουλες και να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία του Espresso σε Freddo.

Φέτος το καλοκαίρι, επιτρέψτε στον εαυτό σας μερικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, απολαμβάνοντας τον πιο εκλεπτυσμένο και γευστικό καφέ!