REAL LIFE TRUE STORIES

Η ρομαντική ιστορία που κρύβεται πίσω από την πιο γνωστή εικόνα της Microsoft


The Jennettes

15 Απριλίου 2021

bliss story

Είναι μια εικόνα που έχει δει οποιοσδήποτε έχει χρησιμοποιήσει ποτέ έναν υπολογιστή: ένας λαμπρός γαλάζιος ουρανός που απλώνεται πάνω από τους καταπράσινους λόφους. Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά που δύσκολα φαίνονται πραγματικά. Αλλά όπως θα εξηγήσει ο φωτογράφος Chuck O'Rear, η αγαπημένη φωτογραφία που είναι γνωστή ως «Bliss», είναι πραγματική και κρύβει πίσω της μία τέλεια ιστορία αγάπης. 

«Πάντα κουβαλάω μια κάμερα μαζί μου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Συνήθιζα να τραβάω φωτογραφίες. Νομίζω ότι το τοπίο εκεί ήταν τόσο όμορφο», λέει ο Chuck O'Rear. 

Το μέρος αυτό είναι η Sonoma, όπου βρέθηκε τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια μίας στάσης στο δρόμο του για να επισκεφθεί την Daphne Larkin, πρώην δημοσιογράφο με την οποία θα γιορτάσει την 20ή επέτειο του γάμου τους τον Ιούνιο.

Για το ζευγάρι, που τώρα μένει στη Βόρεια Carolina, η εικόνα αυτή είναι απλώς μία στιγμή της ρομαντικής ιστορίας τους, η οποία ξεκίνησε με τους πιο απίθανους τρόπους: τον συνδυασμό τεσσάρων διαζυγίων και την καταστροφική απώλεια ενός παιδιού.

Η 75χρονη τώρα Larkin, λέει στο περιοδικό People ότι η ιστορία αγάπης που έφερε τελικά στον κόσμο την «Bliss», ξεκίνησε μετά το δεύτερο διαζύγιό της, όταν ζούσε στο San Francisco ως ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών.

Το να βγαίνει ραντεβού ήταν δύσκολο για τη Larkin, μια δημοσιογράφο που εργαζόταν στο Newsweek και στα Ηνωμένα Έθνη μεταξύ άλλων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εστίασης ήταν στον νεαρό γιο της Lucien, ο οποίος είχε γεννηθεί με συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια και είχε παράλληλα, πνευμονική νόσο και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Αν και η ίδια διοχέτευσε σύντομα όλες τις προσπάθειες και τις δυσκολίες για την ανατροφή ενός παιδιού με αναπηρία σε μια βραβευμένη στήλη για το περιοδικό Parenting, ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στην ανατροφή του Lucien και της νεότερης αδελφής του Zoe παρά στην αναζήτηση ενός άνδρα. Ωστόσο, τον Μάιο του 1992, ο κόσμος της Larkin ανατράπηκε όταν ο Lucien πέθανε σε ηλικία 10 ετών.

«Αφού πέθανε ο γιος μου, είπα, «Αυτό είναι. Έχω τελειώσει. Δεν πρόκειται να βγω με κανέναν άλλο μέχρι να δω κάποιον που θα ήθελα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου»», εξομολογείται η Larkin.

Από την άλλη ο O'Rear, που ήταν για χρόνια φωτογράφος για το περιοδικό National Geographic, είχε επίσης δύο διαζύγια και μεγάλωνε επίσης έναν γιο με αναπηρία.

Τα μονοπάτια τους διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά το 1994, σε ένα μεσημεριανό γεύμα στην κοιλάδα Napa με μία κοινή φίλη και παρόλο που ο 79χρονος σήμερα O'Rear, είχε μια κοπέλα στην Washington D.C τότε, δεν άργησαν να αρχίσουν και οι δύο να βλέπουν το μέλλον τους σε ένα εντελώς νέο φως.

«Όταν είδα τον Chuck να μπαίνει από την πόρτα, σκέφτηκα ότι αυτός ο τύπος έχει κάποιο σκοπό. Περπατούσε τόσο σίγουρα και ήταν τόσο ελκυστικός. Η Jane κι εγώ περιμέναμε και ήρθε και κάθισε στο τραπέζι μας. Φτωχή Jane. Νόμιζε ότι θα είχε μια ωραία κουβέντα μαζί του και τελικά βρέθηκε σε μία συνομιλία ανάμεσα σε εμένα και σε εκείνον που κράτησε περίπου μία ώρα. Ήταν πραγματικά μαγικό και δεν είχα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήταν ένα μαγικό πράγμα αυτό που συνέβη σε αυτό το εστιατόριο», είπε η Larkin.

Οι δύο ξεκίνησαν ως φίλοι, συναντιόνταν για δείπνο μία φορά το μήνα για ένα χρόνο και ανέπτυξαν μία στενή σχέση καθώς βρήκαν κοινά σημεία στο δημοσιογραφικό τους υπόβαθρο και στην ανατροφή παιδιών με αναπηρίες.

Μόλις ο O'Rear χώρισε με τη φίλη του στην Ανατολική Ακτή, οι δύο τους ήταν ελεύθεροι να ξεκινήσουν ένα ρομαντικό δεσμό και το έκαναν με ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο πίνοντας κρασί και δουλεύοντας για το Nat Geo.

Μόλις επέστρεψαν στο σπίτι, με τη σχέση τους σε πλήρη άνθιση, ο O'Rear άρχισε να επισκέπτεται τη Larkin τακτικά, οδηγώντας περίπου μία ώρα και 15 λεπτά από το σπίτι του στην St. Helena, California στο σπίτι της στο Marin County κάθε σαββατοκύριακο. Κατά τη διάρκεια ενός από αυτά τα ταξίδια τράβηξε και το «Bliss» σε μια τοποθεσία από την οποία περνούσε κάθε φορά. Στην πραγματικότητα, η στάση για τη λήψη φωτογραφιών ήταν τόσο φυσιολογική για τον O'Rear, που η Larkin δεν ήξερε καν ότι είχε τραβήξει τη συγκεκριμένη φωτογραφία έως ότου η Microsoft προσφέρθηκε να την αγοράσει έξι χρόνια αργότερα, λίγο πριν από το γάμο τους τον Ιούνιο του 2001 .

Σύντομα, όμως, η εικόνα που ήταν «απλά άλλη μία φωτογραφία για τον O'Rear» έγινε iconic, καθώς η Microsoft την έβγαλε από ένα πρακτορείο φωτογραφιών, την ονόμασε «Bliss» και την έκανε το προεπιλεγμένο θέμα των Windows XP που κυκλοφόρησαν εκείνη την εποχή.

«Παίρνω emails κάθε εβδομάδα, που σχετίζονται με τη φωτογραφία «Bliss». Όταν πεθάνω, αν και δεν θα ταφώ, η Daphne λέει ότι στην ταφόπλακα μου, δεν πρόκειται να πούμε φωτογράφος του National Geographic, αλλά ο φωτογράφος της «Bliss»», αστειεύεται ο O'Rear. 

Αν και ο ίδιος δεν έχει ακόμα ιδέα γιατί η Microsoft επέλεξε την εικόνα, ξέρει ότι είναι αυτή που η κληρονομιά του, για το καλύτερο ή το χειρότερο.

«Η εικόνα, ανεξάρτητα από το που ήμασταν στον κόσμο, Ινδία, Ταϊλάνδη, Ελλάδα, είναι πάντα εκεί, είτε σε έναν παλιό υπολογιστή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που δεν έχει ενημερωθεί εδώ και 30 χρόνια στο λόμπι, είτε σε πινακίδες, αεροπλάνα, αεροδρόμια. Περπατούσαμε στο αεροδρόμιο του Chicago πριν από χρόνια και εκεί ήταν. Όταν η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να μιλήσει στη Νότια Κορέα πριν από μερικά χρόνια, υπήρχε μια ειδησεογραφική ιστορία στο διαδίκτυο και ο εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας κάθεται σε έναν υπολογιστή για να συνδεθεί με τη Βόρεια Κορέα και την πρώτη στιγμή της σύνδεσης μεταξύ αυτών των δύο χωρών τι ήταν στην οθόνη;».

Το ζευγάρι, το οποίο έχει γράψει μαζί μια σειρά από coffee table βιβλία, μετακόμισε από την Δυτική Ακτή στη Βόρεια Carolina το 2017 και τώρα ζει μια ευτυχισμένη ζωή, κοντά στην κόρη της Larkin, Zoe που είναι σήμερα 36 ετών.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr