REAL LIFE TRUE STORIES

Η ιστορία ενός ζευγαριού που υιοθέτησε επτά αδέλφια όταν οι γονείς τους πέθαναν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα


The Jennettes

21 Απριλίου 2021

Η ιστορία ενός ζευγαριού που υιοθέτησε επτά αδέλφια όταν οι γονείς τους πέθαναν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα
Όταν η Pam Willis είδε μια είδηση στο Facebook σχετικά με επτά μικρά παιδιά που χρειάζονται μια οικογένεια, ήξερε ότι επρόκειτο να ανοίξει το σπίτι της σε αυτά.

Όταν η Pam Willis είδε μια είδηση στο Facebook σχετικά με επτά μικρά παιδιά που χρειάζονταν μια οικογένεια, ήξερε ότι επρόκειτο να ανοίξει το σπίτι της σε αυτά.

Αυτά τα παιδιά, όπως έμαθε, ήταν σε ανάδοχη φροντίδα για περισσότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατο των γονιών τους, ενώ εκείνη την εποχή, ήταν σε ηλικία από 1 έως 12 χρονών.

Η Pam, 50 ετών, και ο σύζυγός της Gary, που έχουν πέντε βιολογικά ενήλικα παιδιά, είχαν φιλοξενήσει ορφανά στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν συζητήσει ποτέ για υιοθεσία. Τον έκανε ωστόσο, tag στην ανάρτηση στο Facebook, χωρίς να ξέρει αν θα αισθανόταν το ίδιο.

«Νόμιζα ότι ο Garry θα μου έλεγε ότι ήμουν τρελή- ετοιμαζόμασταν να συνταξιοδοτηθούμε», είπε στο Today.

Ωστόσο, η Pam είπε ότι ο σύζυγός της ένιωσε το ίδιο. «Γνωρίζαμε βαθιά ότι αυτή η αποστολή βρισκόταν μπροστά μας. Αν όχι εμείς, τότε ποιος;», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Instagram.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Απλώς το ήξερα ότι έπρεπε να είμαι η μητέρα τους».

Παρόλο που τα αδέρφια είχαν ήδη λάβει χιλιάδες κλήσεις από άτομα που ήθελαν να τα πάρουν, η μοίρα τα έφερε μαζί με τον Garry και την Pam δύο μήνες αργότερα.

Το ζευγάρι έμαθε ότι τα παιδιά είχαν βιώσει αρκετά τραύματα στη ζωή τους. Οι βιολογικοί γονείς τους έδωσαν μάχη με τον εθισμό και η οικογένεια ζούσε συχνά σε καταυλισμούς αστέγων, ενώ το φαγητό ήταν λιγοστό. 

Σύμφωνα με την Pam, η σύνδεση με τα μεγαλύτερα παιδιά ήταν πιο δύσκολη, αφού τα μικρά αναζητούσαν απεγνωσμένα μια γονική στοργή.

«Νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να εμπιστευτείς όταν σου έχουν πάρει πολλά από τη ζωή σου», είπε. «Η Ruby, το μεγαλύτερο κορίτσι από τα αδέρφια, δεν ήξερε καν πώς να συμπεριφερθεί ως παιδί. Έπρεπε να γίνει μητρική φιγούρα από πολύ μικρή, από τα 6 έως τα 11 της χρόνια».

Όπως πρόσθεσε: «Ένα βράδυ ήρθε στο δωμάτιό μας. Τη ρώτησα, "είδες κακό όνειρο;" και απάντησε: "Όχι, απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήσουν ακόμη εδώ"».

Τον περασμένο Αύγουστο, η Pam και ο Gary υιοθέτησαν και τα επτά παιδιά, τον Adelino, 15, τη Ruby, 13, την Aleecia, 9, τον Anthony, 8, την Aubriella, 7, τον Leo, 5 και τον Xander, 4.

Και παρόλο που η πανδημία COVID-19 τούς δυσκόλεψε στα αρχικά τους σχέδια για την υιοθεσία, η Pam έγραψε στο Instagram ότι «το καταφέραμε και το κάναμε να μοιάζει ξεχωριστό!».

«Μας έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία να γίνουμε γονείς, τους δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία να έχουν μια μαμά και έναν μπαμπά», δήλωσε η Pam σε μια ανάρτηση. «Τους ονομάζουμε Second Chance 7».

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook

Δείτε ακόμη:

Η ζωή μας πριν και μετά την Covid-19 μέσα από ευφάνταστες εικονογραφήσεις 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr