REAL LIFE TRUE STORIES

Oscars: Οι πιο αστείες στιγμές που θυμόμαστε μέχρι σήμερα


The Jennettes

25 Απριλίου 2021

Oscars: Οι πιο αστείες στιγμές που θυμόμαστε μέχρι σήμερα
Τα Όσκαρ είναι η μεγαλύτερη βραδιά της χρονιάς για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, τα οποία προσφέρουν θέαμα, μόδα, λάμψη, αλλά και πολύ γέλιο!

Τα Oscars είναι η μεγαλύτερη βραδιά της χρονιάς για τη βιομηχανία του κινηματογράφου, τα οποία προσφέρουν θέαμα, μόδα, λάμψη, αλλά και πολύ γέλιο!

Μπορεί τα Oscars να είναι από τις πιο σημαντικές βραδιές για τον καλλιτεχνικό κόσμο, παράλληλα όμως μας έχουν προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου και παραφροσύνης.

Κι ενώ τα φετινά βραβεία να είναι ίσως λίγο διαφορετικά λόγω της πανδημίας Covid-19, ευελπιστούμε για νέες τέτοιες στιγμές που θα καταφέρουν να μπουν στη λίστα μας!

Ο γυμνιστής

Όλοι έμειναν έκπληκτοι κατά τη διάρκεια των βραβείων του 1974 όταν ένας άνθρωπος με το όνομα Robert Opal έτρεξε γυμνός μπροστά από τον David Niven, καθώς η Elizabeth Taylor ήρθε για να ανακοινώσει την Καλύτερη Ταινία.

Η παράδοση πίτσας της Ellen

Οι τηλεθεατές ήταν ενθουσιασμένοι όταν η Ellen DeGeneres παρέδωσε πίτσα στα μέσα της εκπομπής του 2014, στην οποία ήταν οικοδεσπότης, (μία από τις καλύτερες στην ιστορία μάλιστα). Ο Brad Pitt ήταν εκεί και εκτέλεσε χρέη pizza boy!

Τα push-up του Jack Palance

Όταν ο Palance κέρδισε το Όσκαρ για τον Καλύτερο Β' Ηθοποιό για την κωμωδία City Slickers το 1992, κάλεσε τους παραγωγούς του Χόλυγουντ να χρησιμοποιήσουν πιο μεγάλους ηλικιακά ηθοποιούς για γηραιότερους ρόλους, (αντί να βάζουν μακιγιάζ σε νεότερους ηθοποιούς). Για να δείξει την πεποίθησή του, έκανε μερικά push-ups - συμπεριλαμβανομένων μερικών που ήταν με ένα μόνο χέρι.

Η βωμολοχία της Melissa Leo

Η Melissa Leo ήταν πολύ ενθουσιασμένη που κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης B' Ηθοποιού για τον ρόλο της στο The Fighter - τόσο πολύ που... είπε κάτι ακατάλληλο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την προσβολή των θεατών.

Ο συντομότερος λόγος που έγινε ποτέ

Ο master της κινηματογραφικής αγωνίας ήταν υποψήφιος για πέντε Όσκαρ κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, αλλά ο Hitchcock δεν κέρδισε ποτέ μέχρι το 1968. Αντί να κερδίσει όμως μία από τις παραδοσιακές κατηγορίες της Ακαδημίας, του απονεμήθηκε το βραβείο Irving G. Thalberg Memorial Award, το οποίο είναι τιμητικό για τους σκηνοθέτες. Προφανώς δεν έμεινε ικανοποιημένος με αυτό και έτσι έδωσε μία από τις συντομότερες ομιλίες αποδοχής στην ιστορία του Όσκαρ: Ένα απλό «ευχαριστώ».

Ο ανταγωνισμός του Cuba Gooding Jr. με την ορχήστρα

Παρόλο που η νίκη του Cuba Gooding Jr. για το Jerry Maguire το 1997 δεν ήταν ακριβώς μια έκπληξη, η ομιλία αποδοχής του τράβηξε την προσοχή όταν άρχισε να φωνάζει πάνω από την ορχήστρα. Για περίπου ένα λεπτό, φώναζε από τον ενθουσιασμό, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του για όλους καθώς τον έδιωχναν από τη σκηνή.

Ο κύκνος της Björk 

Υπάρχουν λίγα ρούχα τόσο εικονικά όσο το φόρεμα που φορούσε η Björk στα βραβεία του 2001. Όχι, μόνο φορούσε ουσιαστικά έναν κύκνο στο λαιμό της, αλλά και το φόρεμα της «γέννησε» έξι αυγά στο κόκκινο χαλί.

Κάθε φορά που πέφτει η Jennifer Lawrence

Η Jennifer Lawrence είχε όλα τα μάτια στραμμένα πάνω της το 2013, αφού ήταν το φαβορί για το βραβείο, αλλά έμεινε στην ιστορία για τις θρυλικές... τούμπες της! Η πρώτη φορά ήταν στο δρόμο για να λάβει το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την ταινία Silver Linings Playbook, ενώ η δεύτερη έναν χρόνο μετά καθώς περπατούσε στο κόκκινο χαλί.

H επική selfie

Το 2014, η Ellen DeGeneres αποφάσισε να προσπαθήσει να τραβήξει  μια selfie με όλη την «αφρόκρεμα» του κινηματογράφου. Οι Angelina Jolie, Brad Pitt, Bradley Cooper, Julia Roberts, Meryl Streep ήταν από αυτούς που συμμετείχαν. Η λήψη ήταν τόσο επική, που έγινε αμέσως viral.

Όταν ο Adrien Brody φίλησε τη Halle Berry

Όταν ο διάσημος ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την ταινία The Pianist ενθουσιάστηκε λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε και φίλησε στο στόμα την Halle Berry, η οποία του παρέδωσε το βραβείο.

Το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία των βραβείων

Στους παρουσιαστές Warren Beatty και Faye Dunaway δόθηκε ο λάθος φάκελος και ανακοίνωσαν το La La Land ως Καλύτερη Ταινία αντί για το Moonlight. Όταν κατάλαβαν τι είχε συμβεί, ήταν ήδη πολύ αργά με πολλούς από τους παραγωγούς του La La Land να δίνουν ήδη τους ευχαριστήριους λόγους τους, όταν ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel βγήκε στη σκηνή να εξηγήσει. Ουπς!

Τα «ακροβατικά» του Roberto Benigni 

Ο Roberto Benigni ήταν τόσο ενθουσιασμένος για τη νίκη του που πήδηξε από τη θέση του και συνέχισε να σκαρφαλώνει στη σκηνή των Όσκαρ του 1999.

Δείτε ακόμη:

Τα καλύτερα φορέματα στην ιστορία των Όσκαρ

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr