REAL LIFE TRUE STORIES

«Monster: The Jeffrey Dahmer Story»: Η αληθινή ιστορία του πιο φριχτού κατά συρροή δολοφόνου


Σύρμα Κιουπελόγλου

12 Μαΐου 2021

killer
Το κοινό πάντα γοητευόταν από ιστορίες για κατά συρροή δολοφόνους. Ο Jack the Ripper, ο Ted Bundy, ο Zodiac Killer, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που απέκτησαν τη δική τους σειρά και έκαναν τους θεατές να λατρεύουν να τους μισούν. Το Netflix δεν δίστασε να επιλέξει την ιστορία ενός ακόμη δολοφόνου για την επόμενη σειρά που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Το «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» θα είναι μια limited σειρά 10 επεισοδίων, με επικεφαλής τον Ryan Murphy, ενώ ο ηθοποιός Evan Peters θα αναλάβει το ρόλο του Jeffrey Dahmer.

Το κοινό πάντα γοητευόταν από ιστορίες για κατά συρροή δολοφόνους. Ο Jack the Ripper, ο Ted Bundy, ο Zodiac Killer, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που απέκτησαν τη δική τους σειρά και έκαναν τους θεατές να λατρεύουν να τους μισούν.

Το Netflix δεν δίστασε να επιλέξει την ιστορία ενός ακόμη δολοφόνου για την επόμενη σειρά που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Το «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» θα είναι μια limited σειρά 10 επεισοδίων, με επικεφαλής τον Ryan Murphy, ενώ ο ηθοποιός Evan Peters θα αναλάβει τον ρόλο του Jeffrey Dahmer.

Με αυτήν την αφορμή θα ξεδιπλώσουμε παρακάτω την αληθινή ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς δολοφόνους της ιστορίας. Ο Dahmer γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1960 στο Milwaukee του Wisconsin, και ήταν ο πρώτος από τους δύο γιους της Joyce Annette, εκπαιδεύτριας μηχανών τηλετύπου και του Lionel Herbert Dahmer, φοιτητή χημείας του Πανεπιστημίου της Marquette. Ο Lionel Dahmer ήταν γερμανικής και ουαλικής καταγωγής και η Joyce Dahmer ήταν νορβηγικής και ιρλανδικής καταγωγής. 

Ο Jeffrey παραμελήθηκε και από τους δύο γονείς του ως παιδί. Η μητέρα του ήταν γνωστό ότι ήταν υποχόνδρια, άπληστη τόσο για την προσοχή όσο και για τον οίκτο, υπέφερε από κατάθλιψη και καυγάδιζε συχνά με τον σύζυγό της αλλά και τους γείτονές τους. Ο ίδιος ήταν ενεργητικό και χαρούμενο παιδί, αλλά έγινε ιδιαίτερα υποτονικός μετά από διπλή χειρουργική επέμβαση κήλης λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά του. 

Από νεαρή ηλικία, ο Jeffrey έδειχνε ενδιαφέρον για τα νεκρά ζώα. Αρχικά συνέλεγε μεγάλα έντομα, όπως λιβελλούλες και πεταλούδες, σε βάζα. Αργότερα συνέλεγε σκοτωμένα ζώα και παρέα με έναν ή περισσότερους φίλους αποσυναρμολογούσε αυτά τα ζώα είτε στο σπίτι είτε σε κοντινή δασική έκταση. Σε μια περίπτωση, αποκεφάλισε έναν σκύλο πριν καρφώσει το σώμα του σε δέντρο και βάλει το κρανίο του σε ένα στύλο δίπλα σε έναν ξύλινο σταυρό στη δασώδη περιοχή πίσω από το σπίτι του. 

Τον Οκτώβριο του 1966, η οικογένεια μετακόμισε στο Doylestown του Ohio και το 1968, μετακόμισε ξανά στο Bath Township στο Summit County της ίδιας πολιτείας. 

Από την πρώτη χρονιά του στο Γυμνάσιο Revere, ο Jeffrey θεωρήθηκε περιθωριακός. Μέχρι την ηλικία των 14, είχε αρχίσει να πίνει μπύρα και πολύ αλκοόλ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν έφτασε στην εφηβεία, ο Dahmer ανακάλυψε ότι ήταν ομοφυλόφιλος, κάτι που όμως δεν είπε στους γονείς του. Στην αρχή της εφηβείας του, είχε μια σύντομη σχέση με ένα άλλο έφηβο αγόρι, αν και δεν είχαν ποτέ επαφή. Όταν ήταν περίπου 16 ετών, είχε μία φαντασίωση να αναισθητοποιήσει έναν συγκεκριμένο τύπο που έκανε τζόκινγκ, τον οποίο έβρισκε ελκυστικό και στη συνέχεια να κάνει σεξουαλική χρήση του σώματός του. Κάποτε κρυμμένος σε θάμνους με ρόπαλο του μπέιζμπολ περίμενε αυτόν τον άνδρα. Ωστόσο, δεν πέρασε εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα, που όπως είπε ο ίδιος αργότερα, αυτή ήταν και η πρώτη του προσπάθεια να επιτεθεί σε κάποιον.

Ο Dahmer διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1978, τρεις εβδομάδες μετά την αποφοίτησή του. Το θύμα ήταν ο 19χρονος Steven Mark Hicks, ο οποίος έκανε ωτοστόπ για να πάει σε μία ροκ συναυλία στο Chippewa Lake Park. Ο Dahmer τον δελέασε με το πρόσχημα ότι έχει το σπίτι στη διάθεσή του και μπορούν να πάνε και να πιουν μερικές μπύρες μαζί.  Όταν ο Hicks άρχισε να μιλάει για κορίτσια, ήξερε ότι οι σεξουαλικές σκέψεις που έκανε γι’αυτόν, δεν θα πραγματοποιηθούν.

Όταν εκείνος λοιπόν ήθελε να φύγει, ο Hicks τον χτύπησε με έναν αλτήρα 10 λιβρών. Όταν έπεσε αναίσθητος τον στραγγάλισε και τον κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, τον έθαψε στον κήπο και λίγες ημέρες αργότερα αποσυντέθεσε το πτώμα, λιώνοντας τη σάρκα στη χλωρίνη και κάνοντας σκόνη τα κόκαλά του.

Έξι εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Hicks, ο πατέρας του Dahmer και η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψαν στο σπίτι, όπου ανακάλυψαν ότι ο Jeffrey ζούσε μόνος του. Τον Αύγουστο τον έγραψαν στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο (OSU), ελπίζοντας να σπουδάσει αλλά τα παράτησε μετά από 3 μήνες. 

Ακολούθησε μια δεύτερη δολοφονία το 1987 και κατά τα επόμενα πέντε χρόνια σκότωσε, κυρίως στο Milwaukee, άλλα 15 αγόρια και νεαρούς άνδρες, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον, φτωχοί και Αφροαμερικανοί, Ασιάτες ή Λατίνοι. Αν και άλλοι κατά συρροή δολοφόνοι είχαν πολύ περισσότερα θύματα, τα εγκλήματα του Dahmer ήταν ιδιαίτερα φρικτά, καθώς συμπεριλάμβαναν κανιβαλισμό και νεκροφιλία. Τον Φεβρουάριο του 1992, ο Dahmer καταδικάστηκε σε 15 συνεχόμενες ισόβιες καταδίκες. Μια 16η ισόβια ποινή προστέθηκε αργότερα για την πρώτη του δολοφονία που διέπραξε το 1978. Το τέλος του ήρθε στη φυλακή του Wisconsin όταν δολοφονήθηκε από έναν συγκρατούμενο το 1994.

Οι συνθήκες των εγκλημάτων του έγιναν αντικείμενο πολλών αντιπαραθέσεων. Κάποιοι ισχυρίστηκαν το γεγονός ότι ο Dahmer διέφευγε από τον εντοπισμό για τόσο πολύ καιρό, δείχνει ότι η αστυνομία του Milwaukee έδινε χαμηλή προτεραιότητα στη διερεύνηση της εξαφάνισης θυμάτων που ήταν ομοφυλόφιλοι ή μέλη φυλετικών μειονοτικών ομάδων.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr