REAL LIFE TRUE STORIES

Μία από τις πιο διάσημες δολοφονίες στην Ευρώπη γίνεται σειρά στο Netflix


The Jennettes

17 Ιουνίου 2021

Sophie Toscan du Plantier
Το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας μίνι σειράς του που είναι βασισμένη σε μία από τις πιο διάσημες δολοφονίες της Ιρλανδίας.

Το Netflix κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας μίνι σειράς του που είναι βασισμένη σε μία από τις πιο διάσημες δολοφονίες της Ιρλανδίας.

Η πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει μία σειρά χωρισμένη σε τρία μέρη, η οποία θα πραγματεύεται τη δολοφονία της Γαλλίδας παραγωγού ντοκιμαντέρ Sophie Toscan du Plantier στο West Cork το 1996. Με τίτλο «Sophie: A Murder in West Cork», η σειρά ακολουθεί την έρευνα της «βάναυσης» δολοφονίας, ο φάκελος της οποίας παραμένει ανοιχτός μέχρι και σήμερα, 25 χρόνια αργότερα.

Η Sophie γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Ιουλίου 1957. Εργάστηκε ως παραγωγός της τηλεόρασης και έμενε στο Cork της Ιρλανδίας τη στιγμή του θανάτου της, στα 39 της χρόνια. Ήταν παντρεμένη με τον συνάδελφο Γάλλο παραγωγό ταινιών, Daniel Toscan du Plantier.

Η Sophie δολοφονήθηκε στην παραθεριστική της κατοικία στο Schull του West Cork δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα το 1996. Το σώμα της βρέθηκε κοντά στο απομακρυσμένο ιρλανδικό εξοχικό σπίτι της με το κρανίο της σπασμένο. Το φρικτό έγκλημα συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου 1996 και ακόμα ο φάκελος Garda για την υπόθεση της παραμένει ανοιχτός και άλυτος. 

Όλα αυτά τα χρόνια ο μόνο ύποπτος ήταν ο δημοσιογράφος Ian Bailey, ο οποίος συνελήφθη δύο φορές και καταδικάστηκε ερήμην σε σχέση με τη δολοφονία της, αλλά διατηρεί την αθωότητά του και δεν έχει καταδικαστεί ποτέ στην Ιρλανδία.

Δικάστηκε ερήμην στη Γαλλία μετά τη νίκη του σε νομική μάχη κατά της έκδοσης στις 31 Μαΐου 2019 και καταδικάστηκε για δολοφονία από το Cour d'Assises de Paris σε ποινή φυλάκισης 25 ετών. Η Γαλλία ήλπιζε να εξασφαλίσει την έκδοση του από την Ιρλανδία βάσει αυτής της ποινής, αλλά στις 12 Οκτωβρίου 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας αποφάσισε ότι ο Bailey δεν γινόταν να εκδοθεί. Αργότερα τον ίδιο μήνα, το ιρλανδικό κράτος αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση στο πόρισμα του Ανώτατου Δικαστηρίου που τερμάτιζε την απόπειρα έκδοσης του Bailey.

Η αλήθεια πίσω από τη δολοφονία της Sophie Toscan du Plantier έγινε «εθνική εμμονή» τόσο στην Ιρλανδία όσο και στη Γαλλία. Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix θα περιλαμβάνει σχόλια από την οικογένεια της Sophie, συμπεριλαμβανομένου του γιου της Pierre-Louis Baudey, καθώς και εκείνων που εμπλέκονται στην έρευνα. 

Δείτε ακόμη: Ο καλλιτέχνης που έσκαβε 10 χρόνια τη δική του σπηλιά 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr