REAL LIFE TRUE STORIES

O πραγματικός λόγος που ο Bill Gates έφυγε από τη Microsoft


The Jennettes

26 Ιουνίου 2021

O πραγματικός λόγος που ο Bill Gates έφυγε από τη Microsoft

O Bill Gates έχει πολλές ιδιότητες. Είναι ιδρυτής της Microsoft, ενός από τους κολοσσούς της τεχνολογίας. Είναι, επίσης, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες των ΗΠΑ – και, φυσικά, ένας από τους ανθρώπους που έχουν δωρίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπίες. 

Παρότι το BBC αναφέρει ότι έχει πάψει να ανήκει στην ομάδα της Microsoft από το 2008, βρισκόταν στο διοικητικό της συμβούλιο μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020. Τότε ήταν που ανακοίνωσε μέσω LinkedIn ότι αποσύρεται. Τι τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση; Είχε σκοπό να συνταξιοδοτηθεί και να ξεκουραστεί στο υπερσύγχρονο σπίτι του; Ή είχε άλλα στο μυαλό του; 

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος έγραψε στην ανάρτησή του, δεν έχει πρόθεση να ζήσει όπως οι περισσότεροι κροίσοι. Ήθελε, όμως, «να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές μου προτεραιότητες, ανάμεσά τους η παγκόσμια υγεία και ανάπτυξη, η εκπαίδευση και η αυξανόμενη ενασχόλησή μου με την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως δεν έχει χάσει επαφή με τους αλλοτινούς του συνεργάτες. Συνεχίζει να «μοιράζεται τις απόψεις του» για τη διοίκηση της εταιρείας και τα σημαντικά θέματα, οπότε μάλλον σκοπεύει να συνεχίσει να ασκεί επιρροή – απλώς θα το κάνει αθόρυβα. 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr