REAL LIFE TRUE STORIES

5 stars ταινιών δράσης που βρήκαν τραγικό θάνατο


The Jennettes

29 Ιουνίου 2021

action
Οι ταινίες δράσης είναι δημοφιλές είδος εδώ και πολλές δεκαετίες και κάθε γενιά έχει τους δικούς της stars, τους οποία το κοινό έχει παρακολουθήσει με κομμένη ανάσα καθώς αποφεύγουν τις σφαίρες, τρέχουν με ακριβά αυτοκίνητα, πηδούν από κτίρια και επιβιώνουν από εκρήξεις. Η αύρα του αήττητου στην οθόνη είναι αυτό που κάνει τον απροσδόκητο θάνατο ενός πρωταγωνιστή ταινιών δράσης ακόμα πιο σοκαριστικό.

Οι ταινίες δράσης είναι δημοφιλές είδος εδώ και πολλές δεκαετίες και κάθε γενιά έχει τους δικούς της stars, τους οποία το κοινό έχει παρακολουθήσει με κομμένη ανάσα καθώς αποφεύγουν τις σφαίρες, τρέχουν με ακριβά αυτοκίνητα, πηδούν από κτίρια και επιβιώνουν από εκρήξεις. Η αύρα του αήττητου στην οθόνη είναι αυτό που κάνει τον απροσδόκητο θάνατο ενός πρωταγωνιστή ταινιών δράσης ακόμα πιο σοκαριστικό.

Είτε ο ηθοποιός πεθαίνει με βίαιο τρόπο κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος στο σετ, υποκύπτει σε μία ασθένεια και φεύγει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ή χάνεται από υπερβολική δόση ναρκωτικών, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: μια τραγική απώλεια. Εδώ είναι οι αστέρες ταινιών δράσης που υπέστησαν τους πιο τραγικούς θανάτους.

Paul Walker

jenny.gr

O Paul Walker που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή τους στις ταινιών δράσεις με αυτοκίνητα, «Fast & Furious», πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 40 ετών. Η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού υπέβαλε αγωγή αδικαιολόγητου θανάτου εναντίον της Porsche, ισχυριζόμενη ότι «το σπορ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο πατέρας της είχε πολλαπλά ελαττώματα στο σχεδιασμό», ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου όμως υποστήριξε ότι το μοιραίο δυστύχημα ήταν εξ ολοκλήρου φταίξιμο του ηθοποιού. Τα δύο μέρη συμφώνησαν τελικά εξωδικαστικά. 

Ο Paul Walker πιστεύεται ότι οδηγούσε κάπου μεταξύ 80 και 93 μιλίων ανά ώρα, όταν έχασε τον έλεγχο της τροποποιημένης Porsche Carrera GT του και χτύπησε σε μία κολώνα ηλεκτροδότησης και μια σειρά από δέντρα. Το όριο ταχύτητας του δρόμου ήταν μόλις 45 μίλια ανά ώρα. Ο Walker, και ο συνεπιβάτης, φίλος και συνάδελφός του, Roger Rodas, πιστεύεται ότι πέθαναν σχεδόν ακαριαία, καθώς οι αναφορές της αυτοψίας αποκάλυψαν «ελάχιστη αιθάλη» στις τραχείες του, υποδηλώνοντας ότι δεν υπήρχε αναπνοή κατά τη διάρκεια της ανάφλεξης του αυτοκινήτου. Κανένας από τους δύο δεν είχε ναρκωτικά ή αλκοόλ στον οργανισμό του και ο Walker πιθανότατα απλώς οδηγούσε πολύ γρήγορα και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα δύο τραγικούς θανάτους.

Chadwick Boseman

jenny.gr

Ο star του «Black Panther» νόσησε με καρκίνο του παχέος εντέρου που αποδείχθηκε αδύνατο να θεραπευτεί ακόμη και μετά από αμέτρητες χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπεία. Όταν ο Boseman πέθανε τον Αύγουστο του 2020 σε ηλικία 43 ετών, αντιμετώπιζε ήδη την ασθένεια για τέσσερα χρόνια, αλλά είχε επιλέξει να κρατήσει το πρόβλημα υγείας του μακριά από το κοινό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Boseman είχε μια τακτική δημόσια παρουσία και ταινίες που γνώρισαν τεράστια επιτυχία. 

Ο Boseman, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, μεταπήδησε στην μεγάλη οθόνη το 2010 διαγράφοντας μια αξιοσημείωτη καριέρα. Ταινίες όπως οι «42», «Get On Up» και «Marshall», του επέτρεψαν να αποδείξει την υποκριτική του ικανότητα. Άρχισε να εμφανίζεται ως ο χαρακτήρας στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel το 2016, την ίδια χρονιά που έλαβε και τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου τρίτου σταδίου. Ενσάρκωσε τον «Black Panther»  το 2018, με την ταινία να κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στο box office. Ο Boseman πέρασε τα περισσότερα από τα τελευταία του χρόνια υποστηρίζοντας ενεργά φιλανθρωπικά ιδρύματα, αφιερωμένα στη θεραπεία του καρκίνου, και ιδίως στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, χωρίς ωστόσο να μιλήσει ποτέ για την προσωπική του περιπέτεια.  

Heath Ledger

heathledger.jpg

Ο Heath Ledger βρήκε τον θάνατο ακριβώς στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Αφού πρωταγωνίστησε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες, όπως το «10 Things I Hate About You» και το «A Knight's Tale», ο Ledger απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για τους ρόλους του σε πιο σοβαρές ταινίες όπως το «Brokeback Mountain» και το «The Dark Knight». Κέρδισε μάλιστα και Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού ως Joker αλλά ήταν δυστυχώς μια μεταθανάτια τιμή. Ο σκηνοθέτης του «The Dark Knight», Christopher Nolan, αποδέχθηκε το βραβείο για λογαριασμό του Ledger.

Παρά την επιτυχία του στην οθόνη, ο Ledger περνούσε δύσκολα στην ιδιωτική του ζωή. Τις τελευταίες ημέρες του, μαστιζόταν από αϋπνία και έπασχε από πνευμονία. Ο Ledger υπέστη επίσης συναισθηματική αναταραχή μετά τη διακοπή της σχέσης του με τη Michelle Williams, με την οποία είχε μια κόρη, την Matilda. Σε μια προφανή προσπάθεια να ξεφύγει από τα προβλήματα του και να κοιμηθεί, ο Ledger είχε πάρει ένα κοκτέιλ ναρκωτικών μερικές ώρες πριν από το θάνατό του. Η αυτοψία του διαπίστωσε ότι πέθανε ως αποτέλεσμα οξείας δηλητηρίασης από τις συνδυασμένες επιδράσεις της οξυκωδόνης, της υδροκοδόνης, της διαζεπάμης, της τεμαζεπάμης, της αλπραζολάμης και της δοξυλαμίνης.

Brandon Lee

jenny.gr

Ο γιος του Bruce Lee, Brandon Lee βρήκε και αυτός τραγικό θάνατο σαν τον πατέρα του, αν και κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. Ο Brandon ήταν μόλις 28 ετών όταν πέθανε, τέσσερα χρόνια νεότερος από τον παγκοσμίου φήμης πατέρα του. Οι συνθήκες του θανάτου του ηθοποιού ήταν τόσο τραγικές όσο ήταν περίπλοκες και αδύνατο να προβλεφθούν. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, ο Lee σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα του θρίλερ «The Crow». Η ταινία αυτή έμελλε να φέρει στον ηθοποιό την μεγαλύτερη αναγνώριση από όλες. 

Η σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο του Lee ξεδιπλώθηκε σχεδόν όπως σε ένα μυθιστόρημα εγκλήματος, αλλά ο θάνατος ήταν εντελώς τυχαίος. Μία σκηνή της ταινίας απαιτούσε ένα κοντινό πλάνο στις σφαίρες, γι’αυτό οι τεχνικοί έβγαλαν την πυρίτιδα από τους κάλυκες, στην συνέχεια όμως έβαλαν πίσω στο όπλο τις πραγματικές σφαίρες. Το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε σε μια μεταγενέστερη σκηνή και αυτήν την φορά φορτώθηκε με κενά φυσίγγια, που σημαίνει ότι είχαν μόνο πυρίτιδα και όχι βλήματα. Ωστόσο, μια αστυνομική έρευνα διαπίστωσε ότι το άκρο μιας από τις πραγματικές σφαίρες βγήκε από τον γεμιστήρα και φορτώθηκε στο όπλο. Η σφαίρα αυτή έμελλε να πυροβολήσει τον Lee στο στήθος, σκοτώνοντας τον ηθοποιό.

Vic Morrow

jenny.gr

Αν και ίσως δεν είναι πολύ γνωστός στο νεότερο κοινό, ο Vic Morrow ήταν star ταινιών δράσης στην εποχή του. Ο Morrow, ο οποίος γεννήθηκε το 1929, έγινε γνωστός κυρίως από το δράμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «Combat!», που τον μετέτρεψε σε έναν ισχυρό και σιωπηλό ήρωα δράσης. Το αστέρι του Morrow έλαμψε λίγο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, αλλά στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο ίδιος έκανε come back χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Twilight Zone: The Movie». 

Η ταινία ήταν μια μεταφορά της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς και συγκέντρωσε ένα all-star cast πίσω από τις κάμερες. Οι σκηνοθέτες John Landis, George Miller, Joe Dante και Steven Spielberg σκηνοθέτησαν από ένα τέταρτο της ταινίας, η οποία χωρίστηκε σε αντίστοιχα τμήματα. Ο Morrow πρωταγωνίστησε στο κομμάτι της ταινίας που διαδραματιζόταν στο Βιετνάμ και την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων σκοτώθηκε όταν ένα ελικόπτερο κατέρρευσε πάνω του. Κατά ειρωνικό τρόπο, η σκηνή που γύριζε ο Morrow περιελάμβανε ένα ελικόπτερο που κυνηγούσε τον χαρακτήρα του. Δύο άλλοι ηθοποιοί πέθαναν επίσης στη συντριβή. Η Renee Shinn Chen και η Myca Dinh Le, ήταν δύο παιδιά που έπαιζαν δύο χαρακτήρες του έργου που το έσκαγαν από το ελικόπτερο.
 

Πηγή φωτογραφίας Instagram brandon_bruce_lee_memorabilia, Instagram bobert562, imdb

Δείτε ακόμη: Πού ακριβώς γυρίστηκαν διάσημες ταινίες και σειρές; 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr