REAL LIFE TRUE STORIES

To μοναδικό αστέρι που δεν μπορείτε να πατήσετε στη Λεωφόρο της Δόξας


The Jennettes

18 Ιουλίου 2021

To μοναδικό αστέρι που δεν μπορείτε να πατήσετε στη Λεωφόρο της Δόξας

Είναι, ίσως, ο διασημότερος δρόμος στον κόσμο. Περίπου δέκα εκατομμύρια τουρίστες το επισκέπτονται κάθε χρόνο, ενώ περιλαμβάνει σχεδόν τρεις χιλιάδες αστέρια. Ο λόγος για τη Λεωφόρο της Δόξας στο Hollywood, στην οποία βρίσκονται τα ονόματα των πιο εμβληματικών προσωπικοτήτων του χώρου του θεάματος.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’50 «από επιχειρηματίες του Hollywood, σε μία προσπάθεια να ομορφύνουν τον ιστορικό τομέα της περιοχής». Τα χρόνια πέρασαν, αστέρι απέκτησαν ακόμη και άνθρωποι που κανείς δε θα περίμενε – όπως αθλητές και αστροναύτες – ενώ πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες «γεννήθηκαν» γύρω του.

Υπάρχει, βέβαια, ένα αστέρι διαφορετικό από τα άλλα. Πρόκειται για εκείνο του κορυφαίου μποξέρ, Muhammad Ali, το οποίο δεν τοποθετήθηκε στο δρόμο, αλλά στον τοίχο του Kodak Theater. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, μάλιστα, εκείνος είχε πει ως δεν ήθελε να πατούν το όνομά του οι άνθρωποι που δεν τον σέβονται.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Muhammad Ali (@muhammadali)

Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος, ωστόσο.

Σύμφωνα με την Independent, ο Muhammad Ali είχε δηλώσει πως το όνομά του ήταν «το όνομα του αγαπημένου Προφήτη και είναι αδύνατο να επιτρέψουμε σε κανέναν να το πατήσει». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M.J & M.Ali-kelly (@fwd2)

Έχοντας καθιερωθεί ως «ο καλύτερος όλων των εποχών» χάρη στα επιτεύγματά του, δεν μπορούσε παρά να πετύχει αυτό που ήθελε.

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

Δείτε ακόμη: 9 ιδιαίτερες φωτογραφίες ανθρώπων που έχουν τραβηχτεί σε αεροδρόμια

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr