Σοφία Μπεκατώρου: Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά - Ευτυχώς άκουσε το «όχι» που είπα

The Jennettes
Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Η Σοφία Μπεκατώρου έγινε η φωνή του ελληνικού #MeToo. Μιλώντας ανοιχτά για το βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, έδωσε κουράγιο σε γυναίκες και άνδρες, μας έφερε σε μία νέα εποχή. Και τώρα, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από Ολυμπιονίκη, στα 16 της χρόνια.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», δήλωσε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ως παιδί «από πολύ μεγάλο αθλητή, ολυμπιονίκη όταν ήμουν 16 ετών ο οποίος ευτυχώς άκουσε το ''όχι'' που του είπα».

Πρόσθεσε, έπειτα, πως έχει ήδη καταθέσει στον εισαγγελέα. Ωστόσο, αυτό το ζήτημα είναι «είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα».

Η Σοφία Μπεκατώρου περιέγραψε τη σεξουαλική επίθεση.

«Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπ’ όψιν ήταν 100 κιλά – και με κοιτάζει. Του λέω ''τι κάνεις;''. Μου απάντησε ''έλα τώρα, δεν θέλεις;''. Του απάντησα «όχι» και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε πίσω».

Μίλησε στον πατέρα της για αυτό. Κι εκείνος, δεν την πίστεψε. «Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από σένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε».

«Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε ως γυναίκα», εξήγησε.

«Κρίνοντας από τον ίδιο αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο».

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits