REAL LIFE TRUE STORIES

Η WPost δείχνει τι σημαίνει δημοσιογραφία: Ρεπόρτερ της μηνύει για διακρίσεις στελέχη του ομίλου και η εφημερίδα το κάνει πρώτο θέμα


The Jennettes

23 Ιουλίου 2021

Η WPost δείχνει τι σημαίνει δημοσιογραφία: Ρεπόρτερ της μηνύει για διακρίσεις στελέχη του ομίλου και η εφημερίδα το κάνει πρώτο θέμα

Η Washington Post παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας. Η Felicia Sonmez, η οποία καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ, μηνύει την εφημερίδα μαζί με πρώην και νυν υψηλά ιστάμενα στελέχη του ομίλου για διακρίσεις και εκδικητική συμπεριφορά - και η εφημερίδα έκανε την είδηση πρώτο θέμα. Παρά το σκάνδαλο, δε δίστασε να τη βάλει στο πρωτοσέλιδο.

Η ρεπόρτερ, η οποία εργάζεται στην WPost αυτήν τη στιγμή, υποστηρίζει πως επηρεάστηκε αρνητικά σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, όταν αρχισυντάκτες της απαγόρευσαν να ασχοληθεί με υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης – όπως εκείνη που είχε στο στόχαστρο τον Brett Kavanaugh. Θεώρησαν πως ήταν αδύνατο να παραμείνει αντικειμενική, έχοντας βιώσει κι η ίδια ανάλογα περιστατικά, ενώ της είπαν πως «υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων».

Η Felicia Sonmez είναι κι η ίδια survivor. Κατήγγειλε δημοσιογράφο των Los Angeles Times για σεξουαλική παρενόχληση πίσω στο 2018, όμως εκείνος δήλωσε ότι όλα ήταν συναινετικά. Από τότε, της απαγορεύθηκε η κάλυψη αυτών των ειδήσεων δύο φορές – η πρώτη είχε περιορισμένη διάρκεια, ενώ η δεύτερη ήταν οριστική. 

Έπειτα, τον Ιανουάριο του 2020 αναγκάστηκε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, καθώς ώρες μετά το θάνατο του Kobe Bryant ανάρτησε στο Twitter ένα άρθρο σχετικό με τις κατηγορίες βιασμού από το 2003 εναντίον του. Επέστρεψε στη δουλειά έπειτα και δέχθηκε επίπληξη από τους ανώτερούς της. 

Η Sonmez αναφέρει στη μήνυσή της πως ένιωσε ταπεινωμένη, ήταν ένα συναισθηματικό ράκος εξαιτίας της συμπεριφοράς που αντιμετώπισε. Παράλληλα, είχε σωματικούς πόνους καθώς έτριζε τα δόντια της τη νύχτα από την πίεση – αναγκάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Ισχυρίζεται πως «τη φίμωσαν, την ταπείνωσαν πολλές φορές επειδή ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό της όταν κατηγορήθηκε άδικα και λόγω της αντίθεσής της στις προσπάθειες των κατηγορουμένων να την παρουσιάσουν ως ανίκανη να εκπληρώσει τα καθήκοντα της θέσης της». Υπονοεί, επίσης, πως περιθωριοποιήθηκε επειδή μίλησε για την εμπειρία της. 

Η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι έχασε ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και βίωσε «οικονομικές απώλειες» αλλά και «το δικαίωμα σε ισότιμη αντιμετώπιση στην εργασία». 

Εκπρόσωποι της Washington Post αρνήθηκαν να κάνουν σχόλια για τη μήνυση, η οποία θέτει στο στόχαστρο τον πρώην διευθυντή Martin Baron, τους υπεύθυνους σύνταξης Cameron Barr και Tracy Grant  και τους συντάκτες Steven Ginsberg, Lori Montgomery και Peter Wallsten.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr