UPDATE #NOW

Για πρώτη φορά, τα social media ακούν τις γυναίκες - Κολοσσοί της τεχνολογίας στη μάχη κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης


The Jennettes

1 Ιουλίου 2021

Για πρώτη φορά, τα social media ακούν τις γυναίκες - Κολοσσοί της τεχνολογίας στη μάχη κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Εκατοντάδες δυναμικές γυναίκες απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στις κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες ώστε να γίνουν ασφαλείς προς τις γυναίκες. Το Facebook, η Google, το TikTok και το Twitter λοιπόν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δεσμεύονται να βελτιωθούν, ώστε να αντιμετωπίσουν ριζικά το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης στα social media.

Οι τέσσερις κολοσσοί πήραν αυτήν την απόφαση κατά τη διάρκεια του Φόρουμ του ΟΗΕ για την Ισότητα που έλαβε χώρα στο Παρίσι, στο οποίοι ειδικοί, πολιτικοί και γυναίκες που υπόκεινται σε κακοποίηση online, προσπάθησαν να βρουν λύση.

Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, η πολιτικός και ακτιβίστρια Graca Machel, η πρώην Πρόεδρος της Χιλής Michelle Bachelet, η Diane Abbott, οι Jess Phillips και Fleur Anderson, μαζί με τις καλλιτέχνιδες Emma Watson, Annie Lennox, FKA Twigs, Thandiwe Newton, Gemma Chan και Maisie Williams.

Έκαναν λόγο για μία «ιστορική ευκαιρία» που δίνεται στις εταιρείες αυτές, και τις καλούν να αντιμετωπίσουν «ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δρόμο για την ισότητα: την πανδημία της online κακοποίησης σε γυναίκες και κορίτσια».

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr